באנו לשדרג

מתכון לקרמבו ביתי על בסיס מאפין שוקולד

קבלו את הגרסה שלי לקרמבו משודרג: במקום תחתית המורכבת מעוגיה בנאלית עם טעם תעשייתי - מאפין שוקולד צ’יפס ביתי, עסיסי וטעים. מעליו מזלפים מרנג ומצפים בשוקולד - בדיוק כמו המקור. אה, ואל תתנו למראה של הקינוח הזה להטעות אתכם: מדובר בקינוח שקל במיוחד להכנה (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
קרמבו ביתי על בסיס מאפין שוקולד (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

למאפינס:
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • ½2 כפות (25 גרם) קקאו, מנופה
  • 1/2 כוס (120 מ״ל) שמן
  • 1/2 כוס (120 מ״ל) מים / חלב
  • 1 כוס (140 גרם) קמח, מנופה
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד צ’יפס - לפיזור
למרנג:
  • 3 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (120 מ״ל) מים
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערה גדולה, טורפים ידנית את הביצים, הסוכר והמלח, עד לקבלת תערובת יחסית בהירה (במשך דקה-שתיים). מוסיפים את השמן והמים / החלב. מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה בשני מחזורים וטורפים רק עד לאיחוד. מוזגים לתבניות מאפינס עד לגובה 3/4. מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.

2. אופים במשך 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור ובגודל הגביעים. בודקים בעזרת קיסם הננעץ במרכז המאפינס. מצננים.

3. מכינים את המרנג: בקערה יבשה ונקיה מניחים את החלבונים. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה עד שהסירופ מסמיך ונוצרות בועות קטנות (120 מעלות במדחום). מקציפים את החלבונים במשך דקה ומוסיפים בזרם דק את הסירופ החם לתוך הקצף שנוצר. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים במשך 7 דקות או עד שהקערה לא חמה למגע. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול. מזלפים כלפי מעלה. מקפיאים במשך 20 דקות מינימום, אפשר גם יותר.

4. מכינים את הציפוי: בקערה, ממסים במיקרוגל את השוקולד ומערבבים עם השמן. מעבירים לכוס צרה, טובלים כל מאפין בשוקולד וממתינים להתקשות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר