סופגניות אפויות במילוי שוקולד בלונדי

סופגניות אפויות זהובות, רכות ואווריריות במיוחד עם הפתעת קוביות שוקולד בלונדי שמתגלה בביס הראשון וציפוי שוקולד בלונדי מומס. מושלמות לאירוח בחנוכה! (אוכל, מקודם)

מושלמות לאירוח בחנוכה! (צילום: נטלי לוין)
זמן הכנה180 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לסופגניות:

  • 250 גרם (כוס ו-3/4) קמח
  • 5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 חלמון
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 1/4 כפית מלח

למילוי:

  • 1 חפיסה שוקולד בלונדי במילוי קרם בטעם שמנת

להברשה:

  • 2-3 כפות שמן

לציפוי:

  • 1 חפיסה שוקולד בלונדי במילוי קרם בטעם שמנת
  • שקדים שלמים קלויים

אופן ההכנה:

סופגניות:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלמון, חלב ומלח ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ומחלקים אותו ל-16-20 חלקים שווים.

במרכז כל פיסת בצק נועצים קוביית שוקולד בלונדי, סוגרים ויוצרים עיגול מהודק.

מסדרים נייר אפייה משומן על גבי תבנית תנור ומניחים את הסופגניות על גבי התבנית במרווחים.

מברישים את החלק העליון של הסופגניות בשמן.

מכסים ומתפיחים במשך 40-50 דקות או עד שהסופגניות תפוחות.

מברישים שוב במעט שמן.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים במשך 15-20 דקות או עד הזהבה.

ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לחלוטין. מועכים את השקדים לחתיכות גדולות ומערבבים יחד עם השוקולד.

בעזרת כפית שמים מעט ציפוי שוקולד בלונדי על גבי כל סופגניה ומניחים לו לנזול על הדפנות.

מקשטים כל סופגניה בשקד שלם (לא חובה) ומגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר