פרסום ראשון

בית הדין נגד מתנגדי הצוואה בסאדיגורה: "ביזיון עצום"

"תקדים של מי שרוצה לעמוד בראש חצר חסידית, אשר הוא מסרב לדין תורה בפרהסיא", כותבים דייני בית הדין בני ברק בקריאה לרבנית, בנה הבכור וכמה חסידים להגיע לדיון (אנ"ש)

(צילום: שלומי טריכטר)

פרסום ראשון: דרמה בפרשיית הסכסוך בחסידות סאדיגורה וסירובם של חלק מבני המשפחה לקיים את צוואת הרבי זצ"ל אשר מינה את בנו החמישי למלא את מקומו, וזאת לאחר שאמש בשעות הערב הוציאו בבית דין צדק בני ברק - בית הדין של הגר"נ קרליץ מכתב חריף בו הם מטילים את האחריות הישירה לאי קיום הצוואה על הבן הבכור.

במכתבם הממוען ישירות לאדמו"ר בירושלים, לאמו הרבנית ועורכי דינה, פוסקים דייני בית הדין הרבנים הגאונים הרב יהודה סילמן, הרב שריאל רוזנברג, והרב יעקב פרבשטיין כי "בפני בית הדין מונחת צוואת כ"ק האדמו"ר מסאדיגורה זצלל"ה (בה מינה את בנו החמישי הרה"צ יהושע העשיל למלא את מקומו באדמו"רות ולעמוד בראש כל המוסדות), צוואה המאושרת בבית דין ויש לה תוקף של מעשה בית דין".

עוד כותבים הדיינים תגובה חריפה ביותר למכתבם של הבן מירושלים ואמו על ידי עורכי דינה. מכתב שבא כמענה נגדי לדרישת בית הדין מהם לבחור בתוך זמן קצוב דיין מייצג כזבל"א, דרישה שלא כובדה ונדחתה בשלל טענות.

בית הדין מבהיר: "הנכם משימים עצמכם כמי שאינם מבינים את התהליך ואת יעדיו, בכך שכבר לפני חג הסוכות, משעה שננקטו צעדים כוחניים וחד צדדיים ע"י אנשי הרה"צ מרדכי שלום יוסף פרידמן, התיר בית הדין בעל פה לחברי הוועד העליון לפנות ולבקש סעדים זמניים שמטרתם היא למנוע את סיכול הצוואה באמצעים כוחניים, סעדים שכידוע ניתנים תמיד במעמד צד אחד לדיון, כדי לוודא שהצוואה תידון כראוי בבית דין מחייב שיוסכם על שני הצדדים, כאשר יחד עם צו המניעה באה הקריאה לקיים דיון בזבל"א או בבית דין קבוע שיוסכם על הצדדים".

בשלב זה עוברים הדיינים ומגיבים על מכתב שנשלח מטעם האדמו"ר מירושלים בתאריך ח' כסלו, ובו האשמות אישיות נגד האדמו"ר מסאדיגורה, בטענה כי "הוא זה אשר משמש כמורה דרך לאותם אנשי הוועד העליון, ואף עושה שימוש ציני בבית הדין כדי להשיג את מטרותיו, תוך שהוא אינו בוחל בדרכים של גרימת נזק בזדון, גניבה וגזילה", לשון חלק מהמכתב.

הדיינים תוקפים במילים חריפות את תגובה זו וכותבים כי "בית הדין מנוע מלהתייחס ללשון הבלתי מכובדת במכתבכם, משום שזהו המשך טבעי, לזלזול ולבזיון שאתם מזלזלים ובוזים את רצונו של מרן האדמו"ר זצוק"ל, וכי גם אם יש לכם טענות נגד תקפה של הצוואה, יכולים הייתם למצוא דרכים יותר מכובדות ומכבדות ללבן סוגיא זו".

לסיום מדגישים הדיינים וכותבים כי" זוהי קריאה אחרונה אליכם, להתעשת ולבוא לבירור המחלוקת שבינכם בדין תורה, ולהודיע על נברר זבל"א מטעמכם בתוך שבעה ימים, ולהפסיק לעסוק במניפולציות, הכפשות והשמצות".

לסיום כותבים הדיינים: "תקדים של מי שרוצה לעמוד בראש חצר חסידית, אשר הוא מסרב לדין תורה בפרהסיא, יהא בזיון עצום לכל מורשת אדמו"רי רוז'ין באשר הם, אל נא תרעו".

המכתב החריף שיצא מטעם בית הדין

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

40
שיקח את כל הכסף שהוא משקיע במאבק ויקנה כמה חסידים,
משי איש מוזר
39
האמת מתגלה לאור סוף סוף מוכח שמי שמבזה את רצון אביו האדמו"ר ראוי לכל גינוי
סתם
38
בום
קובי
37
וואו! יש דיינים בישראל! (לצערנו, אדמורי"ם אין...)
אני
דיינים משוחדים ועוד ליטאים.
יהודי
36
מחזק את ידי האתר שלכם שמפרסם את האמת. הבן מש״י והאלמנה עושים צחוק מהאבא מהבעל , מהצוואה , מההלכה , מהתורה , ומגדולי הדיינים בדורינו! להציל עשוק מיד עושקו זה מצוה ואין איסור לשה״ר. בושה וחרפה איך הבן והאמא יוצאים נגד התורה ונגד ההלכה !!!
מצוה לפרסם
35
למס, 8 אין לו שום חסיד מירושלים החסידי סדיגורא האמיתים פתחו לבד בית כנסת אז למה הוא צריך את הבניינים ?
אברהם
לשניהם אין כמעט חסידים בי"ם זה בית כנסת כלל חסידי לשניהם יש בערך 20 משפחות למשי 8 ולשיעלה 12 אבל למשי יש הרבה אוהדים בי"ם וכל טיש הבית מדרש מלא בהדלקה היה מלא עד אפס מקום אני חושב ששיעלה יכול להסתפק במה שיש לו ולכבד את אימו ואחיו הגדול שיהיה לו גם משהו ואם ל12 משפחות שלו בים לא מתאים להתפלל אם משי
יאיר לעוו
אולי תסביר לי מה רוצים שהרבי שליט''א יביא למש''י? חסידים? כל מי שהגיע לרבי לא הגיע אליו סתם, אלא הגיע או כדי לקיים את רצון רבו זיע''א או כי הוא באמת מחפש רבי רציני. ואז, גם אם הרבי יגיד לו ללכת למש''י הוא לא יעשה את זה. על הבנינים הרבי כבר מזמן וויתר, הדבר היחיד שהרבי לא מסכים לוותר עליו זה על השם.
אולי תסביר לי
אתה חושב!!!!!! דעת תורה נהיית??? תגלה לנו איפה אפשר להתייעץ איתך? אולי נבוא גם לבקש ברכה....
יאיר
מה יהיה איתו אם שערי תורה יעברו מאיפה יהיה לו בשר לטיש
חסיד
ה-12 משפחות שדיברת, במקום שהם שכרו הם בערך פי 3 כל שבת. ה-8 הם לא כולם ירושלמים.
יעקב
כשכתבתי 20 משפחות כבר הגזמתי עד לפטירת האדמור היה בערך 12 15 חסידי סדיגורה כולל שיעלה ומשי ואם יש עוד חסידי שיעלה בי"ם שעד היום לאדרכו שם אז באמת אין להם בכלל שיכות לבנין
יאיר לעוו
34
אי-אפשר לכפות על חסידי הבן מירושלים לעבור אל הבן החמישי בבני ברק.
צבי
אף אחד לא כופה עליהם רק שלבן מירושלים אין זכות להקרא האדמור מסאדיגורה ולהשתלט על הבנינים
לוי
לסדיגורה מאז ומעולם היו כמה אדמורי"ם. אין ל'ועד העליון' שום בעלות על השם. מעבר לכך זכותו של כל חסיד להחליט לאיזה אדמו"ר הוא יהיה כפוף, ואין בי"ד בעולם שיכול להכריח אותו להיות כפוף לאדם שאינו מאמין בו. הסבא רבה של האדמורי"ם הנוכחיים קרא לעצמו אדמו"ר מסדיגורה, למרות ששני דודיו נשאו את אותו תואר.
פרידמן
לפרידמן הנכבד הסבא רבא שלו קרא לעצמו פשעמישלער וכשדודיו מסדיגורא נפטרו בלי יורשים לקח לעצמו את השם ותמיד היה אחד שנשאר עם השם והאחרים לקחו שם כשם עירם שעברו לשם כמו הסבא רבא מסדיגורא שאחיו עזב לטובתו ועבר לשם באיאן
חסיד
ועובדה היא שכל החסידים פרט לעשר בודדים שמשום מה שווה להם להיות חסידים שלו הולכים עם הרבי שליט''א
קרוב
נכון אף אחד לא כופה עליהם להיות חסידי סאדיגורא, הם יכולים גם להכתיר את רמש"י בתואר אדמור של עיירה אחרת, כגון צרנוביץ שכיום סאדיגורא נמצאת שם, אבל התואר של אדמור מסאדיגורא שייכת לפי הצוואה לבן החמישי, ככה החליט האבא
א
33
סוף סוף רואים את האמת מי הרודף ומי הנרדף
יואל
32
למה באמת הם לא דנים בצוואה עצמה. הרי ברור לכולם שזה זיוף אחד גדול!!! אין חולק חוץ מהנוגעים בדבר
אליהו
זו אמת לאמיתה, הבן הקטן הוא הרבי
שטויות
זיוף???? הדיינים בבי"ד פתח תקווה(שאין להם שום צד הם אפילו לא חסידים..) שקיבלו מהרבה זצ"ל את הצוואה משקרים, והדיינים בבני ברק משקרים, והדיינים בירושלים משקרים, ולכולם הרבה מסר אותו העתק מדויק להפליא, רק לך נאמין.... לך תחפש לך משהו אחר להתעסק בו...
אליהו
31
אנחנו מארגנים קרעפל פשעטל בזאת חנוכה ע'י הר'אברהם שלמה כץ מריסקווא ואדמו'ר מסאטמאר שולח את הבן שלו לכבוד זה יש כבוד או אין ילבש קולפיק ליום אחד מהדיין מווילימסבורג
יחזקאליסט

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: