אאא

רבים מסתפקים בימים לפני פורים, כאשר נוהגים להכין אוזני המן במילוי פרג. האם בפרג קיים חשש להימצאות חרקים? האם לברור אותו לפני השימוש?

הרב אברהם יוסף שוורץ עונה:  הפרג נחלק לשני סוגים:
1. זרעי פרג שלמים - בדרך כלל מפזרים אותם על גבי חלות / לחמניות / מאפים.
2. זרעי פרג טחונים - בדרך כלל משתמשים למילוי מאפים כמו אוזני המן.

זרעים שלמים - עקב אכסונם של הזרעים הללו לתקופות ארוכות, הם עלולים להיות נגועים בחרקים.

לכן, לפני השימוש בהם יש לפזרם על גבי משטח בצבע כתום או לבן, ולהתבונן שאין ביניהם חרקים או זחלים.
לחילופין, ניתן לסנן את הזרעים במסננת שחוריה אינם גדולים מידי, אך זרעי הפרג עוברים דרכם, ולבדוק מה נשאר במסננת.

במידה ונמצאו חרקים או זחלים, אין להשתמש בזרעים אלו.

זרעי פרג טחונים - אם טחינת הזרעים מתבצעת לעיני הקונה, לכתחילה לפני הטחינה יש לבצע בדיקה מדגמית ולוודא שהזרעים נקיים מחרקים, ולאחר מכן אם משתמשים בפרג בסמוך לקנייה, אין צורך לבדקו לפני השימוש.
לעומת זאת, אם הטחינה לא בוצעה לעיני הקונה, לפני הרכישה יש להתבונן על האריזה מבחוץ ולראות שלא רואים תולעים לבנות.

לאחר הרכישה ולפני השימוש, חובה לפזר את הפרג על גבי משטח בצבע כתום או לבן, ולבדוק שיש זרימה אחידה של הפרג תוך כדי פיזורו על המשטח. כמו כן, יש לבדוק שאין בפרג תולעים או חרקים וכן לא קורים.

במידה ונמצאה נגיעות, אין להשתמש בכל הסחורה.

זרעי פרג או פרג טחון שנבררו ונמצאו נקיים, ניתן לאכסנם בקירור או בהקפאה ואז לפני השימוש הבא, לא יהיה צורך לבצע בהם בדיקה לפני השימוש.

לסיכום:
זרעי פרג ופרג טחון (במידה ולא נטחן לעיני הקונה), יש לברור אותם לפני השימוש בהם.