באנו לשדרג

מתכון לביבימבאפ: קערות אורז ומלא תוספות מפנקות

הרימו את ידכם אם אתם אוהבים סלט קינואה ועדשים, שמחמם את הלב. (היי, גם אנחנו.) אבל מדי פעם, יש לנו צורך עז לגוון וקערות הביבימבאפ הללו הן מזינות, מספקות וקלות להרכבה. Bibimbap (שמשמעותו "אורז מעורב") הוא מנת אורז קוריאנית שעליו נערמות תוספות כמו ירקות מוקפצים, קימצ'י (ירקות כבושים), בשר וביצה. בגרסה זו החלפנו את הבשר והביצה בפטריות, אך שמרנו על הירקות הפריכים והחריפים והטעם המסורתי שאי אפשר לעמוד בפניו. העבירו לנו את רוטב הסויה, בבקשה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הרבה מעבר לארוחה: ביבימבאפ - קערות אורז ומלא תוספות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לרוטב:

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי
  • 3 כפות חומץ אורז
  • ½1 כפות דבש
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום

לקערות:

  • 2 כוסות אורז מלא
  • 1 כף שמן שומשום, מחולקת לשניים
  • 3 כוסות פטריות שיטאקי, חתוכות גס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 140 גרם עלי תרד
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כוס נבטים
  • 1 כוס רצועות מלפפון
  • 1 כוס רצועות גזר
  • צרור בצל ירוק, פרוס דק
  • 1/4 כוס עלי כוסברה
  • שומשום שחור ולבן - להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את רוטב הצ'ילי, חומץ האורז, הדבש, הסויה ושמן השומשום. מניחים בצד.

2. מכינים את הקערות: בסיר בינוני, מכסים את האורז ב-5 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהאורז רך והמים נספגים, 35-40 דקות. (לחלופין, ניתן לבשל את האורז בהתאם להוראות הרשומות על גבי החבילה.)

3. בזמן שהאורז מתבשל, מחממים מחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים 1/2 כף משמן השומשום ואת הפטריות. מטגנים עד שהן רכות ומשחימות, 7-8 דקות. מוסיפים את הסויה ומטגנים עד שהוא נטמע.

4. מעבירים את הפטריות לקערה. מוסיפים למחבת את התרד, השום וחצי כף שמן השומשום הנותרת ומאדים על אש בינונית עד שהתרד "נבול", כ-4 דקות.

5. כשהאורז מוכן, מערבבים פנימה את חומץ האורז. מגישים את האורז ועליו הפטריות, התרד, הנבטים, המלפפונים והגזרים. מקשטים בנדיבות בבצל ירוק, כוסברה, שומשום וברוטב המוכן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר