פסח תשפ"א 2021

מתכון לעוגת גבינה אפויה כשרה לפסח

מורן פינטו עם מתכון לעוגת גבינה אפויה, נימוחה ומתוקה, כשרה לפסח. תוכלו להשאיר אותה as is או לצפות אותה מעל בריבת חלב או גנאש שוקולד, לאקסטרה פינוק. אופציה נוספת זה להגיש אותה עם נגיעת ריבת אוכמניות או תותים על כל פרוסה ולהוסיף קצפת בצד (מתכונים, אוכל)

עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח (צילום: Kezia Lynn from Pexels)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות שמן
  • 3 קופסאות גבינה לבנה (250 גרם כל אחת)
  • 1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר.

2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים את החלמונים, הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן והפודינג ומערבבים הכל יחד היטב.

3. מאחדים את שתי הקערות בתנועות קיפול עדינות ויוצקים את הבלילה לתבנית עגולה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות ואז מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. לאחר האפייה נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין בתנור (הכבוי), בלי לפתוח אותו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר