פסח תשפ"א 2021

מתכון לפבלובה מהממת מ-2 רכיבים וסירופ אוכמניות

פבלובה היא קינוח מושלם של מרנג קשה מבחוץ ורך מבפנים. מורן פינטו עם מתכון לפבלובה מ-2 רכיבים בלבד - כן, זה רק נשמע מסובך. מכינים אחת ענקית או מנות אישיות יפהפיות ומקשטים בקצפת, סירופ אוכמניות ופירות טריים (מתכונים לפסח, אוכל)

פבלובה אישית עם סירופ אוכמניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר
לסירופ אוכמניות:
  • 1 כוס אוכמניות
  • 1 כוס סוכר
להגשה:
  • קצפת מוכנה
  • פירות טריים כמו תותים ופירות יער (אפשר להחליף בכל פרי אהוב אחר)

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף שדומה לסבון.

2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

3. מעבירים את הקצף לשק זילוף, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומזלפים במרכזה בתנועות סיבוביות את כל הקצף, כך שתתקבל מעין תלולית גדולה. לחלופין, ניתן לזלף תלוליות קצף (או להניח אותם בעזרת כף) אישיות.

4. בעזרת כף יוצרים מעין שקע קל ולא עמוק מדי בחלק העליון של תלוליות הקצף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כשעה וחצי או עד שהפבלובה קשה ונפרדת בקלות מנייר האפייה. מוציאים מהתנור ומצננים אותן לחלוטין.

5. במקביל, מבשלים בסיר קטן על אש בינונית את האוכמניות והסוכר, עד לקבלת רוטב סמיך. מכבים את האש ומצננים.

6. מזלפים קצפת בנדיבות מעל כל פבלובה, מקשטים בפירות ויוצקים מעל מרוטב האוכמניות. מגישים מיד או שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר