לכבוד שבת

מתכון לקדירת עוף, תפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כל מתכון שאושרית אברג'יל רוקחת הוא חגיגה לפה ולעיניים. העוף והירקות שבקדירה הזו שוהים יחדיו בתוך התבנית עם מרינדה ממכרת שכוללת מרכיב מפתיע במיוחד, סופגים את טעמיה ויוצרים מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6-8 שוקיים או כרעיים או עוף שלם
  • 6 תפוחי אדמה, חצויים ושטופים היטב, (לא קלופים)
  • 1-2 בטטות, חצויות, (לא קלופות)
  • 2 בצלים, חתוכים לסירות (כל בצל ל-4, לאורך)
  • 1 ראש שום שלם או שיני שום שלמות
  • מלח גס
  • 3 כפות שמן שומשום / שמן זית
לרוטב:
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף תבלין טוסקנה / גריל עוף
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1. מניחים בתבנית את העוף ומסדרים מסביב את הירקות (את תפוחי האדמה והבטטות מניחים כשהקליפה כלפי מטה).
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומברישים את העוף והירקות היטב ברוטב, מכל הכיוונים. מוסיפים לקערת הרוטב חצי כוס מים, מערבבים ויוצקים מסביב לעוף.

3. מפזרים מעל את המלח הגס, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לשעה וחצי. פותחים את התבנית, מרטיבים את הקדירה ברוטב שבתבנית ומברישים את העוף בשמן השומשום / זית. מעבירים את התנור לתכנית גריל וממשיכים בצליה עוד כ-10-15 דקות, עד לקבלת גוון שחום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר