המאפייה

מתכון לעוגת גלידת פיסטוק אפויה עם זיגוג ליים מתוק

פרוסה של עוגה בחושה רכה רכה כמו ענן עם פיסטוקים מתפצפצים בפנים ומעל ציפוי ליים מתוק-חמצמץ. יש ביס מושלם מזה? מתכון לעוגת גלידת פיסטוק אפויה עם זיגוג ליים (מתכונים, אוכל)

עוגת גלידה אפויה עם פיסטוקים וזיגוג ליים מתוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 מ"ל גלידת פיסטוק איכותית, רכה מאוד (רצוי חלבית)
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/3 כוס פיסטוקים גולמיים קצוצים
לזיגוג:
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/3-1/2 כוס מיץ ליים
  • גרידת קליפה מ-2 ליים
לקישוט: פיסטוקים קצוצים, שוקולד לבן מגורד, עלי ורדים מיובשים (אופציונלי)

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מערבבים את הגלידה והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד לאיחוד.

    2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או עגולה, מרופדת בנייר אפייה משומן.

    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35-40 דקות.

    4. במקביל, מערבבים היטב בקערה קטנה את אבקת הסוכר, מיץ הליים וגרידת קליפת הליים. כשהעוגה מוכנה, ממתינים שהיא תצטנן לחלוטין ורק אז יוצקים עליה את הזיגוג ומקשטים בפיסטוקים קצוצים ו/או שוקולד לבן מגורד. עלי ורדים מיובשים יכולים להיות תוספת נאה לעוגה מרשימה במיוחד.

    הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר