מה אוכלים היום?

מתכון לעוף אפוי ברוטב חרדל דיז'ון ושאלוט פיקנטי

את המנה הזו תוכלו להכין ממשולשי ושוקי עוף פרגיות או חזה עוף עם עצם, אך אם את בוחרים בנתחי שניצל: תשכחו מקריספיות. תוך חצי שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף אפוי ברוטב חרדל דיז'ון ושאלוט פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 נתחי עוף - משולשים ושוקיים, פרגיות או חזה עוף עם עצם
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/3 כוס חרדל דיז'ון
  • 1/3 כוס שאלוט או בצל קצוץ
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור למצב גריל בחום גבוה וממקמים את מדף התנור כ-10 סנטימטרים מהגריל. מתבלים את העופות במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מסדרים אותם בתבנית כשהעור כלפי מעלה וצולים במשך 5 דקות, עד להזהבה. מפקחים על הצלייה כדי שהעופות לא יישרפו.

2. בקערה קטנה, מערבבים את החרדל עם השאלוט והקאיין או הפפריקה.

3. מוציאים את העופות מהתנור, הופכים אותם ומורחים על כל נתח כפית מתערובת החרדל. צולים במשך 5 דקות ואז הופכים את העופות, מורחים על החלק העליון כפית מתערובת החרדל וצולים עד שהעופות משחימים.

4. אם העוף עוד לא מבושל דיו, מכבים את מצב הגריל ואופים בתנור על חום גבוה במשך 5 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר