ספיישל שבועות

מתכון לבורקיטס פריכים וטעימים שאפשר למלא במה שרוצים

מאפים קטנים, שמנמנים ופריכים שיקבלו באהבה כל מילוי שתשימו בתוכם. שימו לב: הבצק חלבי (מתכונים לשבועות, אוכל)

בורקיטס פריכים וטעימים (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן או קמח כוסמין, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם יוגורט בטעם טבעי
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
למלית:
  • תערובת גבינות וזיתים / מחית תפוחי אדמה או בטטה / חציל קלוי עם פטריות וגבינות
לציפוי:
  • 1 ביצה, טרופה שומשום לבן, שומשום שחור

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים קלות את הקמח, השמרים והסוכר ואז מוסיפים את שאר הרכיבים: החמאה, היוגורט, השמן, המים, הפסטו והמלח. מעבדים הכל יחד עד לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה.

2. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבדים שוב את הבצק במשך 5 דקות, מכסים ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.

3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל של כדור פינג-פונג. בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לעיגול, ממלאים במרכז את המילוי שבחרתם וסוגרים לחצי עיגול. בעזרת מזלג, מהדקים את הקצוות ומסדרים את הכיסונים המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

(צילום: מלי יהודיוף)

4. מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה יפה.

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר