מהומה בוועדה המסדרת

לאחר בדיקה: הקואליציה ניצחה בהצבעה

הוועדה המסדרת התכנסה מוקדם מהרגיל, ואחרי כשעה של ריבים וצעקות, האופוזיציה ניצחה בהצבעה הראשונה היום - אלא שאז נטען כי לאחר בדיקה - הקואליציה ניצחה (אקטואלי)

קואליציית בנט-לפיד ממשיכה לספוג מפלות, בשל מספר חברי הכנסת הרעוע עליה היא קיימת: בדיון הראשון שעלה הבוקר (שני) בוועדה המסדרת, הקואליציה לא הצליחה להשיג את הרוב הדרוש בשל היעדרות אחד מנציגיה, וההצעה - העוסקת בתיקון פקודת התעבורה בעניין מוניות השירות - לא התקבלה, כאשר 16 הצביעו בעד ו-16 נגד.

כעבור זמן קצר, יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ עידית סילמן עדכנה כי "צוות הוועדה בדק את ההצבעה שהייתה עליה מחלוקת להקדמת הדיון בהצעת חוק תיקון פקודת התעבורה בעניין רפורמת מוניות השירות. לפי הבדיקה 17 הצביעו בעד 16 נגד וההצעה עברה".

עוד לפני פתיחת יום הדיונים בוועדה חלה סערה, כאשר היו"ר, עידית סילמן מימינה, הודיעה אמש ששעת תחילת הוועדה תהיה ב-08:30. ח"כים רבים בגוש הימין באופוזיציה זעמו על השעה המוקדמת לטענתם, ותקפו.

גם הדיון היום לווה בעיקר בצעקות, ריבים והשתלחויות. ח"כ מיקי זוהר, ששימש כיו"ר הוועדה המסדרת בפתח הכנסת הנוכחית, תקף את היו"ר סילמן וציווה עליה "לענות כמו ילדה טובה". כשעה אחר כך, התנצל ח"כ זוהר: "לא התכוונתי לפגוע בך".

ח"כ עידית סילמן החליטה לפתוח את הדיון לא בסעיף א' אלא בב', העוסק בבקשת הממשלה להקדים את הדיון בשורת הצעות חוק. בעקבות זאת מתחו חברי האופוזיציה ביקורת על ההתנהלות, וטענו לניסיון למחטף. ח"כ שמחה רוטמן כינה את ההתנהלות הזו כ"עבד כי ימלוך". ח"כ יעקב מרגי ביקש מח"כ רוטמן שיגיד במפורש מי זה העבד, וח"כ רוטמן השיב: "עבד כי ימלוך זה נפתלי בנט ונבל כי ישבע לחם זה ליברמן, והדבר הזה מרגיז את הארץ. אתם מקבלים את התחושה הזו מכל מקום, ברחובות ובוועדה".

ח"כ קטי שטרית כינתה את ההתנהגות הזו כהיבריס, ואמרה: "חטא היוהרה גורר בעקבותיו עונש ותבוסה. הוא מתייחס להשפלת הזולת, מצד בני אדם שסבורים שאם ינהגו בגסות קרנם תעלה. החוטא בהיבריס מביש את קורבנו על לא עוול בכפו, למען סיפוקו. ח"כ אחמד טיבי העיר בתגובה: "זה חלק גם על הליכוד כשהיה בממשלה".

מנגד אמר ח"כ ולדימיר בליאק מיש עתיד כי "מה שקורה בוועדה המסדרת בימים האחרונים הוא עצוב ומביש, ולא משרת את המטרה של חברי האופוזיציה".

בעקבות מהומה נוספת שפרצה לאחר מכן, בזמן דבריו של ח"כ עופר כסיף שמחה על כך שנמנעת חקיקה פרטית, החליטה היו"ר סילמן לצאת להתייעצות סיעתית ולאחר כחמש דקות הישיבה חודשה ישר להצבעה על בקשת הממשלה לפטור מחובת הנחה, ושוב פרצה סערה בעת ההצבעה.

(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

29
עם כל הכבוד לאופוזיציה הם מתנהגים אל סילמן כמו חבורת שוביניסטים מטומטמים-פעם ילדה קטנה פעם ילדה טובה, מה זה הדבר הזה?
יאיר
כך היא מתנהגת , מה לעשות ?........
משה
זה המצב בדיוק'😜 היא מתנהגת כמו ילדה בגן ילדים-ולכן היא זקוקה לציונים😒
לתגובה 23
28
תאמת, נראה כמו כתה א' בבית ספר!
המטרלל
27
סילמן הזאת שתתפטר כבר היא והתלתלים שלה
סתומה העידית
26
מיקי זוהר איי עליך!!! לא יודעת עד כמה אני מסכימה איתך בהתנצלות אבל בכללי אני מתה עליך!! בהצלה!! תמשיך לייצג את ״ישראל השניה״ ותהיה שליח נאמן של ה׳ להפיל את הממשלה הזו!
נועה
25
סילמן נוכלת לגנוב קולות של אנשים אחרים גם לא מתאים.
מנדלבליט
24
שלפיד יזמין בקבוקון עם חמישה חיסונים ואם הוא לא יצליח תשלח את כל מי שלא התחסן לסינגפור עצה שלי אליך תבקש עזרה מביבי זה לא בושה
אליה
23
'גן חיות' זה המונח בעברית הכי קרוב להגדיר אבל עדיין נצטרך להיעזר אולי באקדמיה ללשון
נתניה
22
נוכלת מכרת את עם ישראל בשביל כיסא
טלי
21
אסור לשמוע מוזיקה, בשלושת השבועות, אה זו לא מוזיקה זה הצעקות.
מג"ן
20
לא יעזור לכם.העיקר שביבי לא ראש ממשלה ברוך השם. טלנציגים שלנו אני אומר הפסד שלכם שנצמדתם לביבי הייתם בקלות יכולים להיות בממשלה.
מוריה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: