שטרודל תפוחים מבצק פריך קראנצ'י וטעים
שטרודל תפוחים מבצק פריך קראנצ'י וטעים (צילום: מלי יהודיוף)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי, בטמפרטורת החדר
  • 3 כוסות קמח לבן / קמח מלא / קמח כוסמין (מודדים לאחר הניפוי)
  • 2 חלמוני ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 כפות סוכר / דבש
  • 4 כפות חלב / מים / מיץ תפוזים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • למלית:
  • 6 תפוחים, רצוי מזן גרני סמית אך אפשר להשתמש בכל זן אחר
  • מיץ מ-1/2 לימון סחוט
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות צימוקים (אופציונלי)
  • לקישוט:
  • 2 חלבוני ביצה (מהביצים המופרדות של הבצק)
  • פרוסות שקדים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

אאא

1. במיקסר עם וו לישה, מכניסים את כל חומרי הבצק ולשים בפולסים קצרים עד שמתקבל בצק. לא מעבדים יותר מדי כדי לא לפגוע במרקמו של הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

2. בינתיים, מקלפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפייה גסה לתוך מגבת מטבח דקה ונקייה. סוחטים היטב מנוזלים (אפשר לשתות אותם - זה בריא וטעים מאוד) ומעבירים את התפוחים הסחוטים לקערה.

3. מוסיפים לקערה את שאר רכיבי המלית ומערבבים היטב.

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מניחים חלק אחד על נייר אפייה מקומח בנדיבות את השני עוטפים בניילון ומחזירים למקרר. מרדדים את הבצק למלבן, מניחים מעל מחצית מהמלית ומורחים אותה בשכבה אחידה.

 (1. במיקסר עם וו לישה, מכניסים את כל חומרי הבצק ולשים בפולסים קצרים עד שמתקבל בצק. לא מעבדים יותר מדי כדי לא לפגוע במרקמו של הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות. 2. בינתיים, מקלפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפייה גסה לתוך מגבת מטבח דקה ונקייה. סוחטים היטב מנוזלים (אפשר לשתות אותם - זה בריא וטעים מאוד) ומעבירים את התפוחים הסחוטים לקערה. 3. מוסיפים לקערה את שאר רכיבי המלית ומערבבים היטב. 4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מניחים חלק אחד על נייר אפייה מקומח בנדיבות את השני עוטפים בניילון ומחזירים למקרר. מרדדים את הבצק למלבן, מניחים מעל מחצית מהמלית ומורחים אותה בשכבה אחידה. 5. בעזרת נייר האפייה, מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים אותה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם הבצק והמלית שנותרו ומניחים את הרולדה השנייה על יד הראשונה.  6. עם סכין חדה, פורסים את הרולדות לפרוסות - אך לא עד הסוף, כך שהתחתית תישאר מחוברת. מברישים אותן בחלבון הביצה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהן מקבלות גוון שחום יפה. מוציאים את הרולדות לצינון ואז בוזקים עליהן אבקת סוכר.)
(צילום: מלי יהודיוף)

5. בעזרת נייר האפייה, מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים אותה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם הבצק והמלית שנותרו ומניחים את הרולדה השנייה על יד הראשונה.

 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

6. עם סכין חדה, פורסים את הרולדות לפרוסות - אך לא עד הסוף, כך שהתחתית תישאר מחוברת. מברישים אותן בחלבון הביצה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהן מקבלות גוון שחום יפה.

מוציאים את הרולדות לצינון ואז בוזקים עליהן אבקת סוכר.

 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)