"נראה כמו חלום"

שגרירות איחוד האמירויות נחנכה בישראל

במתחם הבורסה בתל אביב נחנכה הבוקר שגרירות האמירויות בישראל; הנשיא הרצוג הודה לנתניהו וקרא "להרחיב את מעגל השלום ההיסטורי למדינות נוספות"; תיעוד (אקטואליה)

(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

שגרירות איחוד האמירויות הערביות נחנכה הבוקר (רביעי) בבורסה לניירות ערך בתל אביב בידי נשיא המדינה יצחק הרצוג ושגריר איחוד האמירויות הערביות בישראל, מוחמד אל חאג'ה. "הקמת השגרירות היא בסיס להמשך בניית השותפות שלנו", אמר השגריר, והרחיב על שיתוף הפעולה החדש בין המדינות.

השגריר הוסיף: "העמים באזור רוצים מזרח תיכון יציב ומשגשג. זה זמן לגישות חדשות וחשיבה על דרך חדשה וטובה יותר לעתיד האזור. זו התקווה שלנו, שפתיחת השגרירות תציין סימן דרך חשוב ביחסים בין המדינות".

(צילום וידאו: אבי קנר; מקליט: אורי בוזגלו / לע"מ)

הנשיא יצחק הרצוג אמר בפתח דבריו: "פתיחת שגרירות זו מהווה אבן דרך חשובה במסענו המשותף לעבר עתיד של שלום, שגשוג וביטחון למזרח התיכון. בעוד שראיית דגל האמירות מתנופף בגאווה בתל אביב אולי היה נראה כחלום רחוק רק לפני שנה, במובנים רבים שום דבר לא יכול להיות טבעי יותר".

עוד הוסיף הרצוג כי: "כפי שגילו כל כך הרבה ישראלים ואמירתים, מדינותינו ועמינו חולקים הרבה מאוד. שנינו מדינות שמעריכות את ההיסטוריה והמסורות שלנו, תוך דחיפת גבולות החדשנות והמדע. אנו נטועים עמוק בארצנו, תוך מבטנו אל הכוכבים. שנינו בנינו את מדינותינו המודרניות על חולות מדבר, מה שהופך את הבלתי אפשרי לאפשרי ושנינו יצרנו חברות תוססות ורב-תרבותיות, באמצעות מחויבות בלתי מעורערת לחופש דת ופולחן ולכבוד האדם".

הנשיא התייחס גם לחשיבות השלום בין שתי המדינות, ואמר: "השלום בינינו יועיל לשני עמינו באמצעות שיתוף הפעולה שלנו בבריאות וברפואה, הסכם השלום שלנו יציל חיים. באמצעות יוזמות משותפות בתחום ביטחון המזון והמים, הסכם זה יוביל לעתיד בר קיימא וגמיש יותר. ובאמצעות דיאלוג בין אנשים לאנשים, שתי התרבויות שלנו יועשרו. עם זאת, ההחלטה האמיצה של הנהגת איחוד האמירויות, לפתוח את הדלת לידידות חמה בין עמינו, הידידות אינה חשובה רק לישראל ולאיחוד האמירויות, אלא למזרח התיכון כולו. הסכמי אברהם יקדמו יציבות וביטחון בכל אזורנו, וידגימו לכולם את ההבטחה העצומה והפוטנציאל לשלום".

בסוף דבריו ציין הנשיא את חשיבות השלום ואת פועלו בנושא: "את מעגל השלום ההיסטורי הזה יש להרחיב למדינות נוספות שמחפשות את קרבתנו. את המהלך המבורך הזה אסור להפסיק. עם שוחר שלום אנו והרוצים בשלום יענו בחיוב ובלחיצת יד איתנה. בשיחות הטלפון האחרונות שלי עם מנהיגי האזור, הבנתי שוב שיש לנו הרבה יותר שותפים ובעלי ברית במשימה הזו ממה שחשבנו. גם היהדות וגם האיסלאם מלמדים כי אחד משמות האל הוא שלום".

(צילום: מארק ניימן, לע"מ)
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר