עונה שניה לתכנית היין

אחד הטעמים המאתגרים באוכל – המרירות

ההתאמה של אוכל בעל מרירות ליין עלולה להיות מאתגרת במיוחד עד כדי שהיין עלול להוציא את האוכל מאיזון • עוד כלל אצבע מבית 'קידוש' להעצמת חווית האוכל והיין שלנו (קידוש)

ארי גוטהולף | כיכר השבת |
איזה יין נחפש במקרה שהאוכל שלנו קצת מריר? ארי גוטהולף חושף עוד סוד של מומחי היין (צילום: לייבלה ון פראך)

כרגיל עלינו לזכור בכל מה שקשור להתאמת אוכל ויין מדובר בדבר סובייקטיבי לחלוטין.

לכל אדם יש רגישות שונה לטעמים וריחות. לדוגמא סוכריה, יכולה להיות טעימה לאחד, ובעלת מתיקות בלתי נסבלת לאחר, וכולנו מכירים לפחות אחד ששותה את הקפה שלו ללא סוכר בכלל ולפחות אחד לא יכול להתקרב לפה בלי שלוש כפיות סוכר.

אך כפי שאנחנו כבר יודעים ישנם כללי אצבע מסויימים שאם נפעל על פיהם, נוכל להעצים את חווית האוכל והיין שלנו.

והפעם בואו נדבר על אחד הטעמים המאתגרים באוכל – המרירות.

הפערים ברגישות למרירות בין אדם לאדם הם מהגבוהים ביותר ביחס לתחושות הטעם האחרות.

ולכן ההתאמה של אוכל בעל מרירות ליין עלולה להיות מאתגרת במיוחד מכיוון שאם האוכל מריר במידה מאוזנת וטעימה וליין יש אפילו מעט מרירות היין עלול להוציא את האוכל מאיזון ולגרום להיות לא טעים.

וכן להיפך אם היין בעל מרירות מאוזנת ולאוכל יש אפילו מעט מרירות הם עלולים להשפיע אחד על השני לרעה.

לכן במקרה של אוכל מריר נחפש יינות ללא מרירות כלל יינות שמעט מתקתקים או בעיקר יינות לבנים.

אז היין לנו לשבוע זה הוא – עמוס לה פואי, בלנד ייחודי שיושן כשנה וחצי בחביות עץ אלון, בעל צבע ומרקם עמוקים ומאוזנים בין הזנים המרכיבים את הבלנד.

היין הוא אח למבחר יינות נוספים ביקב עמוס השוכן באזור תעשייה תקוע.

-----

תכנית היין הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר