ליד הקפה

מתכון לאמרטי: עוגיות שקדים איטלקיות קסומות

עוגיות איטלקיות מסורתיות שכשהן טריות מהתנור, הן רכות ועם הזמן הן הופכות לפריכות יותר ויותר. הכי טעים להגיש אותן לצד האספרסו של הבוקר, הקפוצ'ינו או הלאטה המוקצף של הצהריים (מתכונים, אוכל)

אמרטי: עוגיות שקדים איטלקיות (צילום: Quin Engle on Unsplash)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות (288 גרם) קמח שקדים
  • 2/3 כוס (131 גרם) סוכר לבן
  • 6 כפות (43 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 חלבוני ביצה גדולים
  • 1/2 כפית תמצית שקדים

לציפוי: 1כוס אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מערבבים את קמח השקדים, הסוכר הלבן, אבקת הסוכר והמלח.

    2. מוסיפים לקערה את החלבונים ותמצית השקדים ומערבבים עד שמתגבש בצק.

    3. יוצרים מהבצק דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

    4. יוצרים מהבצק כדורים עגולים בקוטר 1 ס"מ.

    5. שופכים את אבקת הסוכר לציפוי לקערה גדולה, מניחים בפנים 5-6 כדורים ומנערים קלות כדי שהם יצופו באבקה. מעבירים את הכדורים המצופים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או תבנית משומנת. מסדרים אותם עם רווח של 5 ס"מ ובעזרת האגודל, לוחצים בעדינות על כל כדור כדי לשטח אותם מעט.

    6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהעוגיות "נסדקות" מעט ומקבלות גוון זהוב עמוק, אך עדיין רכות שלוחצים עליהן.

    7. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 5 דקות ואז מעבירים אותן לרשת לצינון מלא.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר