"מקעקע את הרבנות"

במחאה נגד השר: הראש"ל יחרים את הוועדה למינוי דיינים

הראשון לציון, הגאון רבי יצחק יוסף, החבר בוועדה למינוי דיינים, החליט להחרים את דיוני הוועדה במחאה על התנהלות השר לשירותי דת מתן כהנא: "ממשיך לקעקע את ענייני הרבנות" (חרדים)

הראשל"צ הגר"י יוסף (צילום: דר וסוחרת)

הראשון לציון ונשיא מועצת הרבנות הראשית, הגאון רבי יצחק יוסף, החליט להחרים את דיוני הוועדה למינוי דיינים, וזה בשל התנהלותו של יו"ר הוועדה, השר לשירותי דת, מתן כהנא.

ל'כיכר השבת' נודע כי הראשון לציון חושש ממינוי דיינים שגדולי ישראל, מרנן פוסקי הדור רבי עובדיה יוסף ורבי יוסף שלום אלישיב זצוק"ל, התנגדו אליהם, כדוגמת הרבנים דוד בס ובניהו ברונר.

כמו כן, בחודשים האחרונים הרב מסרב לקיים שיח עם השר כהנא בשל הרפורמות אותן הוא מוביל, ואישור רפורמת הכשרות בשבוע שעבר.

לדברי בכיר ברבנות הראשית: "בהיות ושר הדתות ממשיך לקעקע את כל ענייני הרבנות ורוצה שרבני ערים יגיירו מאות אלפים מעולי רוסיה הגויים לצד הרצון לתת את הכותל לרפורמים, אין סיבה לקיים איתו כל שיח".

הבכיר ברבנות המשיך להסביר את החלטת הראשון לציון להחרים את דיוני הוועדה למינוי דיינים: "השר כהנא רוצה שכהן וגרושה וממזרים יתחתנו בשגרירות קפריסין בישראל. הוא הרס את הכשרות. על פי החלטתו, הרב דוד סתיו מצהר - ייתן כשרות כפי מה שבא לו בכל ערי הארץ.

"כהנא רוצה למנות דיינים לבית הדין האזורי ולבית הדין הגדול שדעת גדולי ישראל אינה נוחה מהן. מרן הגר"ע יוסף אמר שעדיך שלא ימונו כלל דיינים מאשר למנות אותם".

"מכל הסיבות הנ"ל", מסכם הבכיר ברבנות: "הראשון לציון החליט להחרים את דיוני הוועדה, אלא אם כן כהנא יחזור בתשובה ויפסיק לשנוא חרדים, דבר שאין לזה שום סיכוי".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
על זה נאמר באחרית הימים יראי חטא ימאסו ..היזהרו מתלמידי חכמים. במיוחד בנם של גדול הדור..אנחנו נמצאים בתקופה שערב רב שולט בשלטון עד שיבוא מלך המשיח
ללא שם
20
אין שלום לרשעים .רבינו רק תגיד כל עם ישראל השפוי אחרי הרב . נישן ברחובות
הכהן
19
כולנו חיילים של מרן
יוסף המספר
18
הרב יוסף שליט"א מנהיג אמיץ וישר. וכהנא הנוכל לא יקבל אצלו מעמד..המקום של כהנא וחבריו הנוכלים מאחורי סורג ובריח...מירמה והפרת אמונים בהיקף חסר תקדים
עמוס
17
אחרי שהשר דרעי השתלט על כל המועצות הדתיות והכפיף את כל רבני הערים לשליטת ש"ס וכמובן מערכת כשרות עתירת ג'ובים ומשכורות לא פלא שהרב כועס ומתוסכל. הגיע הזמן שהציבור יתקדם ויעסוק במקצועות נוספים חוץ ממשגיחי כשרות. ככה גם נוכל להשפיע על תחומים נוספים . די כבר עם "משגיח כשרות" כברירת מחדל כעיסוק עיקרי. הצ
יואב1
16
מחילה
ללא שם
15
הגיע הזמן למנות דיינים שפויים, לא קיצונים חרדים
מוטי
14
יאללה רבינו... תוציא אותנו לכיכר רבין נראה להם מזה מיליון איש!!!!! בתל אביב. נסגור את אבן גבירול נסגור להם את תל אביב בעצרת דיבורים אל השם יתברך!!!! לא בירושלים בתל אביב אצל פרעה!!!!
יאלה רבינו שלח אותנו לעצרת בעיכר רבין
13
סוף סוף מעשה ברוך השם כבוד הרב על ההחלטה מישהו צריך להתחיל לשים לזה סוף
ללא שם
12
על מה כל המהומה ? גם גם ככה יש לבדצים כשרויות משלהן כולל ש"ס. ועל זאת הדרך יקימו בתי דין עם רבנים ספרדים . הרי הרבנות הראשית מעצם הקמתה אין לה קשר לחרדיות. האחיזה והדיבורים רק נותנים לצד ההשני לדמיין שמדובר הקרוסלה של גו'בים. חבל
ללא שם
המהומה היא על כך שהשר רוצה להעביר רפורמות מעל הראש של הרבנים ולא יחד איתם. לגיטימי לא?
חיים

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: