מתכונים לחנוכה

מתכון למריטוצו: לחמניות איטלקיות במילוי קצפת

מרחוק הן ייראו לכם כמו סופגניות עם מילוי מוגזם מדי ולבן מדי, אבל לא. אלה לחמניות איטלקיות רכות וריחניות בשם ״מריטוצו״, ממולאות בקצפת וניל ופטיסייר מתוקה ואוורירית. רוצים להעיף אותן גבוה אפילו יותר? לפני מילוי הקצפת, מרחו בלחמניות קרם נוגט, ממרח לוטוס או שוקולד (מתכונים לחנוכה, אוכל)

מריטוצו: לחמניות איטלקיות במילוי קצפת (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 4 כוסות (560 גרם) קמח מנופה
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 170 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • גרידת קליפה מ-1/2 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
  • 1/4 כפית סוכר

לסירופ סוכר:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • מיץ מ-1/2 לימון

למילוי הקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפיות אבקת סוכר
  • 3 כפות קרם פטיסייר מוכן

תוספות וקישוט:

  • קרם נוגט, ממרח לוטוס או ממרח שוקולד
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

ברכתן של הלחמניות "מזונות"
גללו למטה לתמונות של אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מעבדים במהירות נמוכה במשך 3 דקות את הקמח, השמרים, הביצים, החלב והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה, המלח, גרידת לימון ותמצית הווניל ומעבדים במהירות גבוהה יותר במשך 8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודי דביק.

2. משמנים קערה נקייה, מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה שלם (12 שעות). הבצק יתפח קלות, אך לא יכפיל את נפחו.

3. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 55 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ומסדרים את הכדורים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

4. מעצבים כל כדור למעין גליל מאורך בגודל שווה, מכסים את גלילי הבצק ומניחים להתפחה במשך שעה.

5. טורפים ביצה עם כף מים ו-1/4 כפית סוכר, מברישים את גלילי הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום יפה.

6. במקביל, מניחים את כל רכיבי סירופ הסוכר בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ ומצננים היטב.

7. במיקסר עם מקצף בלון, מקציפים את רכיבי מילוי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקצפת במקרר עד לשימוש.

8. מבצעים חתך אורכי בכל לחמניה, מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים בתוך כל לחמנייה בנדיבות. לפני הזילוף, אפשר למרוח את פנים הלחמנייה בקרם נוגט, ממרח לוטוס או ממרח שוקולד. מיישרים את החלק העליון בעזרת מרית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים מיד.

אופן ההכנה - בתמונות:

מעצבים כל כדור בצק לגליל מאורך (צילום: מלי יהודיוף)
לאחר האפייה, מברישים מיד בסירופ סוכר (צילום: מלי יהודיוף)
ממלאים כל לחמנייה בקצפת, מיישרים ומקשטים באבקת סוכר (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר