בוחשים ולתנור

מתכון לעוגת בננות שמצליחה להיות לחה ואוורירית בו זמנית

העוגה הכי קלאסית ומנחמת שיש ודרך מעולה להצלת בננות בשלות מאוד: מתכון לעוגת בננות שמצליחה להיות לחה ואוורירית בו זמנית. לאחר האפייה, מצננים אותה קלות, פורסים ומורחים חמאה בנדיבות. להשלמת התמונה הכי חורפית שיש: מוזגים תה לוהט (מתכונים, אוכל)

עוגת בננות (צילום: Andy Hay on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בננות בשלות מאוד, מעוכות
  • 1/2 1 כוסות קמח מנופה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • קמצוץ מלח
  • 1 בננה פחות בשלה, פרוסה לרוחב

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את הבננות המעוכות, הביצים, החמאה המומסת, הסוכר החום, סירופ המייפל ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון וקמצוץ מלח ומערבבים - אבל רק עד שהכל מתאחד. הסוד הוא לא לערבב יותר מדי, אחרת המרקם של העוגה ייפגע.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית גבוהה מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל את שני חצאי הבננה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מחלצים את העוגה בעזרת נייר האפייה ומצננים לחלוטין על רשת לפני שפורסים ונהנים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר