מה אוכלים היום?

מתכון לכבד עוף ביין לבן ופירה תפוחי אדמה קטיפתי במיוחד

מנה קלאסית וטעימה עם שדרוג נפלא: כבדי עוף עטופים ביין לבן, חומץ בלסמי וסילאן - רוטב שפשוט מתחנן לפירה נימוח וחלק. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לכבד עוף ברוטב על מצע פירה תפוחי אדמה (מתכונים, אוכל)

כבד עוף ברוטב על מצע פירה תפוחי אדמה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם כבד עוף צלוי, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים או סגולים, פרוסים לחצאי טבעות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית חומץ בלסמי
לפירה:
  • 4 תפוחי אדמה, מקולפים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיונז

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.

2. מוסיפים את קוביות הכבד, מטגנים יחד תוך ערבוב מדי פעם, ואז מוסיפים את היין הלבן, הסילאן והחומץ הבלסמי, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם.

3. במקביל, מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומבשלים עד לריכוך.

4. כשתפוחי האדמה רכים, מכבים את האש, מסננים את המים מהסיר ומועכים אותם היטב למרקם חלק. מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף שמן זית וכף מיונז ומערבבים במרץ. לקבלת מרקם קטיפתי במיוחד, מניחים מסננת על קערה ומעבירים דרכה את הפירה.

מגישים לכל סועד צלחת עם מצע פירה חם ועורמים עליו מכבדי העוף בנדיבות.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר