פורים - התחלנו

מתכון לאוזני המן שחור לבן שאפשר להכין חלבי או פרווה

בצק פשוט להכנה וכיף לעבודה, חצי שחור, חצי לבן. אתם מוזמנים להתפרע עם המילוי ולבחור אם להכין אותן חלבי או פרווה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב בליווי מוזיקה מקפיצה של רולי דיקמן, מקהלת מלכות וחסידימלעך (מתכונים לפורים, אוכל)

אוזני המן שחור לבן - חלבי או פרווה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 250 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי
  • 1 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 1 כוסות חלב או מים פושרים
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו
למילוי וציפוי:
  • ממרח שוקולד חום ולבן / שוקולד חלב ולבן מומס / חטיפי שוקולד מומסים - חלבי או פרווה
  • שקדים קלופים ופרוסים דק
  • פיסטוקים טחון
לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר
  • 3 כפות חלב או שמנת צמחית

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל | מוזיקה: רולי דיקמן, מקהלת מלכות, חסידימלעך)

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים קמח, חמאה / תחליף חמאה, חלב / מים, סוכר, שמן ואבקת אפייה ומעבדים הכל יחד עד שמתקבלים צ'אנקים גדולים של בצק - נזהרים לא לעבד יותר מדי, אחרת המרקם של הבצק יפגע.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חלק אחד מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ואת החלק הנותר משאירים בקערת המיקסר. מוסיפים את אבקת הקקאו לקערה ומעבדים יחד עד שהקקאו נטמע וצובע את הבצק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

3. מניחים את ממרחי השוקולד בשקית זילוף קשיחה, מניחים אותה בקערה עם מים חמים עד שהממרח נמס או ממיסים שוקולד חלב / חטיפי שוקולד / שוקולד מריר בבן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל.

4. על נייר אפייה, מרדדים את הבצק "הלבן" לעלה דק וגדול. קורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולות גם עם הבצק "השחור".

5. מזלפים במרכז העיגולים הבהירים מילוי שוקולד כהה ומילוי בהיר על העיגולים הכהים, מקפלים את עיגול הבצק למשולשים, מפזרים על המילוי הכהה שקדים פרוסים ופיסטוקים טחונים על המילוי הבהיר.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות.

7. בבן מארי או בפולסים במיקרוגל ממיסים את רכיבי הגנאש ומזלפים בנדיבות על "האוזניים" האפויות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(צילום: אוראל בראל)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר