מנצלים שאריות

מתכון לסלט עוף ואורז פיקנטי שסוגר פינות

אנחנו אוהבים ליצור סלטים נטולי חסה לארוחות צהריים, מסיבות רבות. העיקרית שבהן: קל להכין אותם מספר ימים קדימה ולאחסן במקרר עד הצורך. סלט העוף והאורז החרפרף הזה מבוסס על כרוב סגול שמעניק לו פריכות מופלאה (וחיונית) ונשאר טרי ורענן לאורך זמן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה מלאה בקערה אחת: סלט עוף ואורז פיקנטי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • ½1 כוסות אורז מלא
  • 1/4 כוס חומץ אורז / חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3 פלפלי חלפניו, ללא גרעינים, קצוצים דק
  • 1/4 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כוסות חזה עוף חתוך לקוביות או מגורר
  • 1/2 ראש כרוב סגול, מגורר דק
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 גזר, קצוץ דק
  • 1/2 גבעול סלרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה. מעבירים לקערה גדולה לצינון, בזמן הכנת הרוטב.

2. טורפים בקערה קטנה את החומץ, רוטב הסויה, מיץ הלימון, השום, החלפניו, הסוכר והצ'ילי הגרוס.

3. מוסיפים לאורז המצונן את העוף, הכרוב, הבצל, הכוסברה והגזר. יוצקים את הרוטב על התערובת ומערבבים לאיחוד. הסלט יישמר עד 4 ימים במקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר