פסח - התחלנו

מתכון לתבשיל ריאות וחומוס של סבתא אסתר - עם וול דאן

"כל השנה היינו מחכים לפסח כדי לטעום את תבשיל הריאות של סבתא". אוראל בראל מכין עם ריאות עגל נהדרות של 'וול דאן' את ה-מנה של פסח: תבשיל ריאות וחומוס עשיר ומיוחד. נמנעים מקטניות בפסח? אפשר לוותר על החומוס (מתכונים לפסח, אוכל)

תבשיל ריאות וחומוס (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג ריאות עגל מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 כפית חומץ
  • 7-8 שיני שום, פרוסות
  • צרור כוסברה קטן, קצוץ
  • 5-6 פלפלים מיובשים
  • 300 גרם חומוס מבושל או קופסת שימורי חומוס, מסוננת (לא חובה)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף אבקת מרק איכותית (לא חובה)
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. מניחים את הריאות בסיר גדול (הן מכפילות את הנפח שלהן בבישול), מכסים במים עד גובה הבשר ומוסיפים את החומץ. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, מקפים את הקצף שעולה על פני המים ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי.

2. לאחר הבישול, מוציאים את הריאות לקרש חיתוך לצינון. בעזרת סכין טובה, מנקים את הנתח ומסירים את הקרום והגידים. שוטפים את הנתח היטב וחותכים לקוביות.

הכנת הרוטב:
3. בסיר רחב וגדול, מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות השום והפלפלים המיובשים עד להזהבה קלה.

4. מתבלים במלח, פפריקה חריפה, כמון, פפריקה מתוקה וכורכום, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים במשך 2-3 דקות.

5. מוסיפים את גרגירי החומוס, יוצקים לסיר מים עד גובה הבשר ואם רוצים, גם כף אבקת מרק איכותית. מכסים את הסיר ומבשלים על נמוכה במשך 30-40 דקות.

מגישים חם לצד פירה תפוחי אדמה או אורז.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר