במסיבת העיתונאים

בשטראוס מודים: "היו יונים בתוך המפעל"

בחברת שטראוס משתדלים לשדר שקיפות גדולה לאחר המבוכה והקריאה להחזיר את כל מוצריה מחשש לסלמונלה. בכירי החברה חשפו היום אולי את הסיבה לכך (חדשות בארץ)

בכירי שטראוס (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)

בחברת שטראוס משתדלים לשדר שקיפות גדולה לאחר המבוכה והקריאה להחזיר את כל מוצריה מחשש לסלמונלה. אייל דרור, מנכ"ל שטראוס ישראל, חשף במסיבת העיתונאים אולי את הסיבה לריקול הגדול בתולדות המדינה. לדבריו, "כחודש לפני האירוע היו יונים במפעל השוקולד. קיבלנו כמה פעמים מאחד הלקוחות שלנו אינדיקציות על חריגות במוצרים ולא הקשבנו. לא בדקנו את הדברים וזה לא בסדר".

גיורא בר דעה מנכ"ל קבוצת שטראוס, אמר במסיבת העיתונאים שנערכה היום בצהריים (חמישי), כי "בנושאי בריאות - אין דילמה, יש אפס פשרה. חשוב לנו לשמור על שקיפות. היו תקלות וכשלים בחלק מהתהליכים, ואנחנו עדיין מחדדים אותם".

יו"ר קבוצת שטראוס עופרה שטראוס אמרה במסיבת העיתונאים "אני מתנצלת שאכזבנו אתכם. אנו מתחייבים שנתקן את הליקויים ונחזיר הכל למדפים רק כשנהיה בטוחים".

שטראוס שאיבדה מיליונים רבים בסערה הנוכחית אמרה: "על בטיחות המזון לא מתפשרים. נסיק מסקנות ונפתח את שערי המפעל רק כשנעמוד בסטנדרטים המאוד גבוהים שנעמיד לעצמנו".

כזכור שטראוס הודיעה היום כי הרחיבה את החלטת הריקול מרצון לכל מוצרי מפעל הממתקים: שוקולד עלית, עוגות עלית וופלות עלית, חטיפי דגנים אנרג'י, פריכיות מצופות שוקולד אנרג'י, המסטיקים וסוכריות הטופי ומעדן מילקי עדשים טופ בכל תאריכי התפוגה.

כזכור, משרד הבריאות הודיע היום על סגירת המפעל לשלושה חודשים בהודעת משרד הבריאות נאמר, "הודענו הבוקר לחברת שטראוס, כי בהתאם לממצאי הביקורת שנעשתה במפעל ביום שלישי, 26 באפריל, הוחלט להשעות את ה״אישור יצור נאות״ למפעל לתקופה של שלושה חודשים, או עד לתיקון כלל הלקויים שנמצאו בביקורת".

עוד הובהר לחברה כי במידה שהמפעל יבצע את התיקונים הנדרשים מוקדם יותר, יוחזר האישור טרם תום מועד ההתלייה.

"בביקור שערכו היום, מנכ"ל משרד הבריאות, הפרופ' נחמן אש, ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שרותי בריאות הציבור והגב' פנינה אורן שניידור ראש שרות המזון הארצי במשרד הבריאות, במפעל שטראוס שבנצרת, עמדו ראשי משרד הבריאות מקרוב אחר הכשלים שארעו במפעל", נאמר בהודעת משרד הבריאות.

בתום הסיור אמר מנכ״ל משרד הבריאות, פרופ׳ נחמן אש:״באנו לכאן על מנת לבחון את הכשלים שהביאו לזהום בקו הייצור.

המפעל עושה תהליך הפקת לקחים מהיר, הם יצטרכו לעבור שלבים נוספים כדי להכשיר את המפעל מחדש. פתיחת המפעל תעשה רק לאחר שנהיה בטוחים שהקו נקי ויעשו כל הפעולות למניעת הישנות ארועים מאין אלה״.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר