מבשלות בריא

מתכון לסלט פרגיות ברוטב ויניגרט הדרים

והשבוע, ב"מבשלות בריא", אינטרפרטציה מעניינת לסלט העוף הרגיל והמוכר: סלט פרגיות. מה יש לנו בו? ירקות צבעוניים ורעננים, קוביות פרגית המתובלות קלות ורוטב מעניין שבעצם "עושה" את כל המנה (מתכונים, אוכל, מבשלות בריא, כיכר TV)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חלבון מוסיף המון: סלט פרגיות ברוטב ויניגרט הדרים (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

לפרגית:
  • 300 גרם פרגיות נקיות, חתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • תרסיס שמן
לפרגית:
  • 5 עלי חסה, שטופים
  • 1 גמבה
  • 1 מלפפון
  • 6 עגבניות שרי
  • 1/2 בצל סגול
  • 1/2 אבוקדו בשל
לרוטב הויניגרט:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חרדל
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית מיץ תפוזים
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הפרגיות: בקערה, מערבבים את כל חומרי התיבול ומוסיפים את הפרגיות. מרססים במעט ספריי שמן ואופים בחום של 180 מעלות, כ-20 דקות, עד להזהבה.

2. בינתיים, חותכים את הירקות לרצועות ומניחים בקערת הגשה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

4. מרכיבים את המנה: מעל הירקות מניחים את הפרגיות ומעל יוצקים בנדיבות את הרוטב. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר