ליד הקפה

מתכון לעוגת מוס שוקולד וביסקוויטים

קראנו לזה "עוגה" כי הביסקוויטים משחקים כאן תפקיד, אבל מי שיגנוב את ההצגה הוא מוס השוקולד העשיר והטעים שמצפה אותם. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת מוס שוקולד וביסקוויטים (מתכונים, אוכל)

עוגת מוס שוקולד וביסקוויטים (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס חלב
  • 5 כפות סוכר + 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת שוקו
  • 1 כפית אבקת קפה נמס (לא חובה)
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גרם ביסקוויטים

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בסיר בינוני על אש נמוכה, ממיסים תוך כדי בחישה את השוקולד עם 1/2 כוס חלב, 5 כפות סוכר, אבקת השוקו ואבקת הקפה.

2. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת היטב. מוסיפים את החלמונים, בוחשים היטב ומעבירים את התערובת לקערה נקייה.

3. מוסיפים את הגבינה, בוחשים היטב ומעבירים את הקערה למקרר.

4. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.

5. מוסיפים לתערובת השוקולד כף אחת מהקצפת, מערבבים מטריפה ידנית לבלילה אחידה ורק אז מוסיפים את שאר הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקבלת מוס יציב.

6. יוצקים לקערה 1/2 כוס חלב, טובלים מחצית מהביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בתבנית מלבנית בגודל 30X20 ס"מ. יוצקים מעל מחצית ממוס השוקולד, מיישרים, מסדרים מעל המחצית הנותרת של הביסקוויטים, טבולים בחלב ומיישרים מעל את המחצית הנותרת של המוס. מפזרים על הכל שברי חטיף שוקולד או שוקולד מגורר ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות להתייצבות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר