הביקושים לא משקרים

לשבור את הקרח – מקפיא הוא טרנד או דרך חיים נכונה?

יותר ויותר ישראליים מחפשים מקפיא איכותי. על פי נתונים שפרסמה לאחרונה חברת מחקר בינלאומית, הסוקרת את ענף החשמל בישראל, מקפיאי אלקטרה הם הנמכרים ביותר בישראל. וזה לא במקרה: המקפיאים של חברת אלקטרה מתוכננים ומותאמים לאקלים הישראלי, להרגלי האירוח, לסגנון העיצובי וכמובן גם לכיס!

אמ
מקודם |
הביקוש הצומח בשוק המקפיאים הביא לפריחה מבחינת ההיצע (צילום: יח"צ)

כל מקפיא עושה את העבודה, או שיש הבדל?

בשנים האחרונות מקפיאים הפכו למוצר חיוני ולא רק המוכרים עם המגירות או המדפים, אלא גם כאלה שנוצרו בהתאמה אישית לקהל הישראלי שהרגלי הצריכה שלו שונים מהאירופאיים או האמריקאיים. לפי נתונים של חברת אלקטרה, המכירה את הצרכן הישראלי כבר שמונה עשורים, הישראלים מחפשים מקפיאים עם תאי הקפאה עמוקים ורחבים יותר מהסטנדרט כאלו מדפים מודולריים שאפשר לשנות את המיקום שלהם בהתאם לכמויות, מעדיף מפרטים עשירים וטכנולוגיות חכמות וכמובן לא לשבור חסכונות.

איך נולד מקפיא?

המקפיאים של אלקטרה מיוצרים במפעלים הטובים ביותר בעולם, על פי מפרטים מדוייקים בהזמנה אישית המותאמים לצרכן הישראלי. בסיום, לאחר בדיקות איכות מקיפות, הם מגיעים לרשתות החשמל ולאתרי האונליין במכירה ישירה לצרכן במחירים הגונים הנמוכים בעשרות אחוזים ממוצרים דומים להם עם מפרט זהה.

חברת אלקטרה, מכירה את הצרכן הישראלי כבר שמונה עשורים (צילום: יח"צ)

מה הצעד הראשון לרכישת מקפיא? תכנון מקדים

בוחרים את המיקום העתידי ומודדים אותו

בין אם זה המטבח, חדר השירות או מתחת לשולחן העבודה חשוב שתבדקו את המידות המדויקות החל מגובה, עומק וכמובן הרוחב שמשפיע על פתיחת הדלתות.

מה תרצו להקפיא? סוג המזון חשוב

בשרים? לחמים ופיתות? עוגות? מגשי פיצות? שקיות מזון גדולות או קרח? תתפלאו אבל לכל אחד מאלה יש את צורת המקפיא הנכונה עבורו. לשקיות גדולות של קרח או מזון כדאי לרכוש מקפיא שוכב/אמבטיה המגיע בדרך כלל עם תא גדול ועמוק ופתיחה עליונה, דגם 380EL של אלקטרה עונה על הצורך. לבשרים או דברי מאפה מומלצים מקפיאים עם 5, 6, או 7 מגירות לבשלני העל שבינינו, ולעוגות ומגשי פיצות חפשו מקפיאים עם תאים רחבים.

הביקוש למקפיאים עלה? המחיר יורד

הביקוש הצומח בשוק המקפיאים הביא לפריחה מבחינת ההיצע ובשוק קיימים לא מעט דגמים ומותגים במנעד מחירים כדאי לדעת: כשמדובר במקפיאים ישנן שתי טכנולוגיות עיקריות – מקפיאי DEFROST ומקפיאי NO FROST כשההבדל ביניהם הוא שכבת הקרח. בעוד שבמקפיאי DFROST שכבת הקרח מצטברת וצריך לנקות אותה עצמאית מקפיאי NO FROST מתוכנתים להקפאה יבשה שיודעת להמיס בעצמה את שכבת הקרח.

מה הצעד הבא? קנייה חכמה

תשאלו את המוכר את השאלות הנכונות, הוא יבין שאתם מתעקשים על מה שחשוב:

האם המקפיא יודע להתמודד עם הפסקות חשמל? מקפיאים איכותיים המיוצרים בטכנולוגיה חכמה, כמו כל המקפיאים של אלקטרה, ערוכים למצבים שכאלה ובזמן הפסקות חשמל הופכים למעין "צידנית" השומרת על המוצרים שבתוכה.

האם המקפיא חכם מספיק כדי "לסייע" למוצרים שמעט הפשירו לחזור למצבם הרצוי? מקפיאים שתוכננו בשיטת ה-QUICK/SUPER FREEZE (כמו למשל הדגמים 2400 ו-3400 של אלקטרה) מאפשרים הקפאה מהירה (למשל: כשהמזון עוד טרי ממש אחרי שנקנה/הוכן) המונעת התחממות יתר כתוצאה מעבודה מאומצת מדי ומונעת בבת אחת מהבקטריות לצמוח.

האם למקפיא יש חיווי או התראה כשהוא לא סגור הרמטית? בשונה ממקרר שנפתח ונסגר מספר פעמים ביום, תדירות פתיחת המקפיא נמוכה יותר. הפתרון של אלקטרה: צפצוף המתריע על כך ומונע הפשרה מיותרת של מזון.

צעד שלישי: טיפים להפשרה נכונה

מפחדים שהמזון יתקלקל? נסו לשמור על כללי האצבע המומלצים: שמירת בשר נא - בין חצי שנה לשנה, דגים בין שלושה לשישה חודשים, ירקות ופירות קפואים עד שנה, מרקים ותבשילים בין חודשיים לשלושה, מאפים ולחמים בין חודש לשלושה.

הקפיאו במנות קטנות ואל תשכחו לרשום את תאריך ההקפאה. לשמירה על הטריות והצלת מזון מזריקה מיותרת.

ולא פחות חשוב – נסו להפשיר נכון. הכי טוב – להעביר מראש את המזון למקרר כעשרים וארבע שעות מראש. שכחתם? תוכנית ההפשרה במיקרוגל היא אופציה. מה שבטוח – לא מומלץ להפשיר מזון על השיש.

ישראל גם חמה בטמפרטורות וגם במזג הלבבי שאוהבים פה לארח ובשפע! ולכן מקפיאים הם לא טרנד אלא דרך חיים. רוצים לבחור נכון את המקפיא הבא שלכם? חברת אלקטרה תספק לכם את הדגם הנכון עבורכם, בפיצ'רים המתקדמים, באיכות החומרים הגבוהה ובמחיר המשתלם ביותר בשוק. הציבור הישראלי הצביע ברגליים - המקפיאים המבוקשים והנקנים ביותר: אלקטרה!

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בצרכנות נכונה: