כיכר השבת

מדריך חובה

הטיפים שיהפכו אתכם למומחים בהדלקת מנגל

כשתראו מיומנות בהדלקת המנגל - ההערכה אליכם בחרה תגדל, לפחות עד שייגמר הבשר. אז איך עושים את זה נכון? לפניכם מספר שיטות שיהפכו אתכם למומחים (MEN)

12
כיכר השבת | י' באב | 02.08.17
מנגל. אילוסטרציה
מנגל. אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל - פלאש 90)

לא משנה כמה אתם מוערכים בחברה, ברגע שתראו מיומנות בהדלקת המנגל - ההערכה אליכם תגדל, לפחות עד שייגמר הבשר.

אז איך עושים את זה נכון? לפניכם מספר שיטות שיהפכו אתכם למומחים.

1. השיטה הידועה והמריחה ביותר היא להיעזר במבעיר פחמים נוזלי שיעלה את האש תוך שניות אך שיטה זו מלאה בחסרונות. הצורך להיזהר שהנפט לא יגע - לא ברשת ולא בבשר, וכמובן הריח הנוראי מסביב וטעם הלוואי שהוא משאיר באוכל שכל כך השקעתם. לכן אנחנו ממליצים להימנע בשימוש בחומר הזה, אם אתם לא רוצים שבביס הראשון יבינו מי הדליק את המנגל.

2. שימוש במדליק פחמים סינטטי. חומר זה מגיע בצורה של לבנים שאותם מפזרים בינות לגחלים והן יוצרות בעירה חזקה ומיידית, אך העובדה שחומר זה עשוי כולו מכימיקלים הופכת אותה לאופציה שלא כדאי להשתמש בה.

3. מדליק פחמים אורגני. בשנים האחרונות הוא מנסה להיות מוצר לגיטמי בכל "על-האש", הוא עשוי מחומרים טבעיים וככזה הוא דורש כמויות גדולות כדי להדליק מנגל אחד, ולעיתים אף יותר מחבילה. כמו כל דבר אורגני גם כאן המחיר גבוה מאוד יחסית לתפוקה.

4. שמן לבישול. השיטה הכי אותנטית והכי מרשימה. שיטה זו תעניק לכם בעירה יציבה ללא טעמים וריחות לא נעימים, וללא חומרים רעילים.

איך עושים את זה?

מניחים נייר סופג בתחתית המנגל ומעליו שופכים שמן לבישול, על זה מניחים את הפחמים וגם ביניהם טומנים נייר ספוג בשמן, מדליקים את האש ונותנים לה לעשות את שלה, בשיטה זו המנגל יוציא כמות גדולה של עשן בשעת הבעירה אבל תוך כמה דקות הוא ייעלם כעשן.

אופציית שמן נוספת היא לרפד את תחתית המנגל בנייר סופג ובקרטונים, אותם מפנקים בכמות של שמן, להדליק את הקרטונים ולהניח את הרשת. כשהאש בוערת, להניח בזהירות את הפחמים על הרשת, ולאחר שגם בהם נאחזת האש, להכניס את הפחמים למנגל.

הכי חשוב לתת תחושה שאתה יודע מה אתה עושה. אולי על הפחמים זה פחות יעבוד, אבל על החברים זה עובד בדרך כלל...

בתיאבון.

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איציק07.08.17
4
איך תלמידי חכמים יוצאים לבין הזמנים לעשות על האש כאשר יודעים שאין בשר כשר בכלל בכל העדות והמגזרים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
א02.08.17
הזוי..... אל תאכל.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דידי02.08.17
אם אתה משחק אותה אוסר בהכל אז תזרוק גם את המכשיר ואל תשקר שזה בשביל העבודה כי בעבודה לא צריכים כיכר השבת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם07.08.17
הכל כשר היום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
7703.08.17
מנובל שעושה הכללות ומוציא לעז לך לאכול נענע
שוחט02.08.17
עסק מסחרי של משה יוסף, תבררו אצל כל משגיח כשרות מתחיל, בית יוסף רחוק מלהיות כשר
עובדיה03.08.17
שהם יותר כשרים ממך[אני מבין שאתה חסיד של אותו האיש שפוסל את כל מי שבא לו,ואני לא חושב שיש מישהו שהוא השאיר נקי]
יאיר02.08.17
3
לוקחים קובית נפט אחת רק אחת הולכים לאסוף עיצים ואז שמים את העצים מעל הקוביה ומדליקים ואז שמים את הגחלים לאט לאט ומנפנפים בלי שמן ובלי בעיות
יוסי03.08.17

הצגת כל התגובות

2
כל מי שפגע באחד מישראל שאומר אמת ואתה השוחט שיודע שאני צודק ומנסה לחפש תירוצים אתה יודע מה העונש של שוחט שהוא בעצמו לא אוכל את השחיטה התעשייתית שהיא נבלות וטרפות אלא שוחט בשקט בביתו העונש שלו בשמים יהיה מר ומר ויבוא בגלגול של החיה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
א 03.08.17
1
עפרא לפומיא רשע שכמותך, החלטת שבית יוסף ההכשר שמרן זצ״ל אכל ממנו שהוא לא כשר!! חצוף מחוצף קשה לך לראות הכשרים מעולים עם כל החומרות של הספרדים פורחים וגדלים? שיצאו לך ולשכמותך העיניים!!! הציבור הספרדי הולך וגדל בבבבככככללללל! לא תעצרו את המהפכה של מרן זצ״ל!!!! ניגמר לכם הסוס , חלפו עברו הימים שהספרדי
בתיה אמזלג08.08.17
אולי גם יעניין אותך
אל תפספסו

חיים בחרדה בגלל התקופה? חבקו אותה חזק | המטפל בגישה מהפכנית

ארי טננבוים | 18.01.24

בואו להתמודד, ולנצח

רשעון שכזה: מדוע רובנו לא סובלים את יום ראשון? | המטפל מנתח

ארי טננבוים | 28.12.23

הקושי להתנצל

כשהחבר הכי טוב שלי ניסה לסבך אותי עם הברחת הסמים שלו | סיפור מטלטל

משה רבי | 14.12.23

שפת הגוף

כיצד נפענח את העומד מולנו מעבר לתקשורת המילולית?

טובה אור | 22.11.23

"לא לכוון על אנשים"

הזהירות הנדרשת, הבטיחות והטפסים | המדריך המלא להוצאת רישיון נשק

ארי טננבוים | 19.10.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

הכי דמי קידוש ה'? ככה!

"כשמישהו מדליק את עצמו, אתה לא חושב" • הבחור הצרפתי ששרף את הרשת - משחזר

ארי טננבוים | 20.07.23

הנורות האדומות

בדקו את עצמכם: האם אתם מכורים לקפה?

ארי טננבוים | 20.03.23

סדר בארון | פרק שני

גברים, רוצים לעזור לפסח ולא מצליחים? הנה שיטה בדוקה

ארי טננבוים | 19.03.23

סדרה חדשה ומשעשעת

גברים מנקים לפסח: ככה תנקו את "מגירת המסמכים" שלכם

ארי טננבוים | 12.03.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

חוקרים מנהגים

7 עובדות משעשעות שכדאי לדעת על פורים

ארי טננבוים | 06.03.23

סיפור קטן – מסקנה גדולה

יום המחמאות: על מטאטא, מנקה וחיוך רחב

ארי טננבוים | 01.03.23

הידעתם?!

לא רק הילולת משה רבינו | אלו האירועים שקרו ב-ז' באדר

ארי טננבוים | 28.02.23

המשרת של דיאנה חולק פרטים כואבים על ילדותם של הנסיכים

יעל קלצקין | 21.02.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

האם הנסיך הארי יצטער על שחרור ספרו?

תהילה אלטמן | 17.01.23

הנסיך הארי מדבר על הסכסוך המשפחתי

יעל קלצקין | 04.01.23

כך תשיגו כל דבר שתרצו מהבוס שלכם

תהילה אלטמן | 29.12.22

למה אתה צריך להפסיק לומר "אני עסוק"

תהילה אלטמן | 11.12.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

ענווה אינטלקטואלית: למה אתם חייבים אותה

תהילה אלטמן | 15.09.22

להיות בן אדם ולא מכונה במקום העבודה

תהילה אלטמן | 25.08.22

"מקור הברכה"

מלחץ לנחת: כך תהפכו את יום שישי לרגוע

ארי טננבוים | 22.07.22