כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות דג ועשבי תיבול בטעם עשיר

הן בהירות, עשירות בטעמים ומנצחות את כל השאר: מתכון לקציצות דג ועשבי תיבול נימוחות עם מעטה פריך וקריספי ופנים עסיסי, עשוי היטב. הן אולי דורשות מעט עבודה, אך התוצאה שווה את המאמץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' בחשוון | 02.11.15
קציצות דג ועשבי תיבול בטעם עשיר
קציצות דג ועשבי תיבול בטעם עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • פילה דג בקלה או בס במשקל 450 גרם
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות יין לבן
  • 450 גרם תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות בזיליקום קצוץ
  • 1 בצל ירוק
  • 1 פלפל סרנו
  • קמצוץ פלפל קאיין
  • גרידת לימון קטן
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח מנופה

אופן הכנת קציצות דג ועשבי תיבול:

• מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים.

• כותשים את השום.

• מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות עד להזהבה.

• מתבלים את פילה הדג בכפית מלח ופלפל שחור, מוסיפים למחבת ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את היין ו-2 כפות מים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את המחבת ומבשלים את הדג במשך 8-10 דקות. מסירים את הדג מהמחבת לכלי נפרד, ושומרים על הנוזלים והשום.

• מגביהים את הלהבה, מוסיפים למחבת את פרוסות תפוחי האדמה, ומתבלים בחצי כפית מלח. יוצקים מים על תפוחי האדמה, עד לכיסוי, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים את תפוחי האדמה במשך 15 דקות, עד לריכוך.

• מעבירים את תפוחי האדמה והשום לקערה גדולה, ומרסקים למחית.

• קוצצים את הבצל הירוק - את החלק הירוק והחלק הלבן.

• קוצצים דק את הפלפל הסרנו, ללא הזרעים.

• מפוררים את הדג לקערה, ומוסיפים ביצים, הוסברה, בזיליקום, בצל ירוק, פלפל סרנו, פלפל קאיין, גרידת לימון ופירורי לחם. מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מכסים את הקערה ומעבירים לקירור למשך 3 שעות.

• מעבירים את הקמח לצלחת שטוחה.

• יוצרים קציצות נדיבות מהתערובת, בגודל 1/4 כוס, ומגלגלים בקמח.

• במחבת גדולה, מחממים 5 כפות שמן על אש בינונית, ומטגנים את הקציצות עד להזהבה, 8-5 דקות מכל צד. מסירים מהאש לנייר סופג.

המלצת הגשה: הניחו 2 קציצות עבור כל סועד, הוסיפו מעט מיונז ופלחי לימון רענן. כמה פשוט, ככה מושלם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם