כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפילה סלמון ברוטב פטריות מתקתק של מורן פינטו

קיץ, וחם בחוץ, וכל מה שאנחנו רוצים זה מנה קלילה ומהירה שתשביע, אבל לא תכביד. אז בבקשה: מתכון לסלמון ברוטב פטריות מתקתק. חיבור מוצלח בין דג בשרני לפטריות עסיסיות (מתכונים, אוכל)

12
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ג בסיון | 29.06.16
פילה סלמון ברוטב פטריות מתקתק (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3-5 פרוסות פילה סלמון טרי
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס תערובת פטריות שמפיניון ופטריות קטנות, מחולקות לרבעים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים

אופן הכנת סלמון ברוטב פטריות:

1. מחממים היטב ווק גדול ומוסיפים את השמן. כשהשמן מתחמם, מוסיפים את הבצל הסגול, מקפיצים במשך דקה שמתיקות הבצל תפוג.

2. מוסיפים את הפטריות. חשוב מאוד: לא שוטפים את הפטריות. מקפיצים יחד עם הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, לא מחכים שהבצל והפטריות יתבשלו יותר מדי, ומיד כשעולים אדים, יוצקים מעל את הסילאן ורוטב הסויה, מתבלים בנדיבות בפלפל שחור ומסירים מהאש.

3. מסדרים את פרוסות הסלמון בתבנית פיירקס, ויוצקים עליהן את הפטריות המוקפצות. מפזרים מעל מעט מלח, כיוון שרוטב הסויה די מלוח.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, במשך 10-12 דקות.

מניחים פרוסת דג לכל סועד, יוצקים בנדיבות מרוטב הפטריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים.

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
בס"ד מתכון מקסים!! רציתי לתת קצת צבע לדג כי בעיניי זה היה חיוור ואני לא רגילה לאוכל חיוור אז כששמתי על הפלטה ,עירבבתי בכוס מעט כורכום וקצת שמן ושפכתי מלמעלה... ישר כח!
לקראתך03.07.16
7
מי שעוד לא ניסה להכין דג סלמון על הפלטה זה ההזדמנות לאכול דג חם טעים וטרי. מי שהתנסה לא מפסיק. לפני הליכה לבית הכנסת בערב שבת להניח על הפלטה עדיף בפיירקס דג סלמון נא עם תיבול כמו שאתם אוהבים . ההגשה היא באותו כלי שבישלתם בו. ניתן לשים תחתית או מתקן מיוחד. ולמי שכן משתמש בדג קפוא להוציא את הדג מהמקפי
מותר הילכתית29.06.16
זה הדג שמתבשל הכח מהר וגם אם לא התבשל אפשר לאכול אותו.
יקיר30.06.16
6
לשבת כי אז זה לא FREEHS
שירה02.07.16

הצגת כל התגובות

5
מנסיון, לבשל על הפלטה זה אחלה רעיון אבל סלמון מוכן יחסית מהר ומתייבש לגמרי עד הסעודה, ולכן מיד כשהוא מוכן לעלות אותו לקומה שניה...... בתאבון ושבת שלום.
מנוסה30.06.16
4
זה מנה יוצאת מן הכלל כדאי לנסות ולא קשה להכנה
אריאל 09.06.17
3
עשיתי את זה בשבת זה יצאה פצצה אבל נראה לי שבלי הסויה היה יוצא הרבה יותר טוב הסויה לוקח את כל הפוצ' במקום שהסילאן המדהים יקח את הפוצ' בכל מקרה תודה על המתכון
מבשל טוב03.07.16
2
הפטריות גדלות בכמה מחזורי גידול על אותו מצע. פטריות הגדלות במחזורי הגידול הראשון והשני נקיות יחסית מחרקים, לעומת אלו הגדלות במחזורי הגידול הבאים שהן נגועות ביותר. הפטריות ממחזורי הגידול הראשונים נארזות בסלסלות קטנות, נעטפות בניילון נצמד וחתומות בחותמת כשרות, ובהן מותר להשתמש (יש לשטוף אותן תחת זרם מ
ללא שם04.02.22
1
או שהיא בונה על הפלטה עד הסעודה?
תכל'ס30.06.16
אולי גם יעניין אותך
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם