כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים

ככל הנראה, זו אחת המנות הכי קלאסיות שמעניקה לכל בית את הריח הייחודי לו ומפזרת ניחוחות נוסטלגיה טעימה. מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ה' באב | 09.08.16
קציצות דגים ברוטב אדום פיקנטי
קציצות דגים ברוטב אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
  • 2 בצלים, מגורדים דק
  • 1 גזר, מגורד
  • 3 ביצים
  • 2 פרוסות לחם (של אתמול), מושרות במים וסחוטות היטב
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 גמבות, קצוצות דק
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור בנדיבות ומלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים

אופן הכנת קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים:

1. בקערה גדולה, לשים ביד את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת הרוטב:

2. בסיר סוטז' נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק, ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות.

רגע האיחוד:

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם