כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון ללביבות טונה בציפוי פריך

שהכי טעים להגיש בסעודה שלישית של שבתות קיץ, שאז לאף אחד אין כוח לשבת לסעודה רצינית, אבל מצד שני - כבר עבר המון זמן מהסעודה הקודמת ואנחנו בעצם די רעבים. לביבות טונה פריכות זה הפתרון המושלם (מתכונים לשבת, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ב באייר | 18.05.17
לביבות טונה פריכות
לביבות טונה פריכות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 קופסאות טונה, מסוננת
  • 2 בצלים לבנים, מגורדים
  • 1 גזר, מגורד
  • 1 תפוח אדמה, מגורד
  • 3 ביצים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי: 

  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת לביבות טונה פריכות:

1. בקערה גדולה, מערבבים יחד היטב את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים מהעיסה לביבות פחוסות בגודל שווה, ובמקביל, מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון עמוק בגובה 5 ס"מ.

3. טובלים כל לביבה בקמח ואז בביצים הטרופות ולבסוף בפירורים, ומורידים בזהירות לשמן החם. עובדים בקבוצות ולא מעמיסים לביבות, כדי שהשמן לא יתקרר.

מגישים חם או קר לצד סלט ירקות וסלטים נוספים שאוהבים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם