
כמות: 6 סועדים
רמת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: עד שעה (לא כולל זמן התפחה)
מצרכים:
לבצק-
- 500 גרם קמח לבן
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 300 מ"ל חלב תנובה
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 80 גרם חמאת תנובה
למילוי-
- 100 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- גבינת חמד פיראוס
אופן ההכנה לפני שבת:
-  שמים את מרכיבי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים 10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש 
-  מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק מכפיל את נפחו 
-  בקערה ממיסים 100 ג חמאה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש ומערבבים 
-  מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומרדדים כל עיגול למלבן 
-  בעזרת סכין או רולר פיצה חותכים את מלבן הבצק לפסים בחלקו האמצעי אך לא עד סופו 
-  חותכים את גבינת החמד למלבנים שווים באורכם 
-  מורחים מתערובת החמאה ועשבי התיבול על מלבן הבצק ומניחים את גבינת החמד שחתכנו 
-  מגלגלים בזהירות את מלבן הבצק והגבינה לאורכו 
-  מסדרים בתבנית אפיה במרווחים ומתפיחים למשך- שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו 
-  לאחר שהמאפים תפחו, מורחים בביצה ומחממים את התנור ל-190 מעלות 
-  אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב 
-  מצננים את המאפים ומאחסנים לטמפ' החדר ומאחסנים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד 
למתכונים מפתיעים נוספים ממיטב השפים - כנסו >>
*יש לחמם על הפלטה כחצי שעה לפני הגשה






0 תגובות