כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות דגים ברוטב אסייתי פיקנטי

בתוך פיתה או על ערימת אורז - לא משנה איך תגישו אותן, הקציצות האלה יתחסלו תוך דקות. חגיגה של טעמים אסייתים לארוחה משפחתית. אל תפספסו (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | ג' באב | 26.07.17
קציצות דגים עסיסיות ברוטב אסייתי פיקנטי
קציצות דגים עסיסיות ברוטב אסייתי פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דג לברק או בס, טחון
  • 10 שיני שום, כתושות
  • צרור כוסברה, קצוצה דק דק
  • 1-2 כפות גרידת לימון
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 5 כפות רוטב סויה
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:

  • 1 מיכל קרם קוקוס
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, לשים היטב ידנית את כל מרכיבי הקציצות. מניחים למנוחה במשך 30 דקות ולשים שוב.

2. במחבת, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה של כ-2.5 ס"מ), ובמקביל, מגלגלים קציצות אחידות מהעיסה.

3. מורידים בזהירות את הקציצות לשמן החם ועובדים בקבוצות, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

4. במקביל, מביאים לרתיחה בסיר את כל מרכיבי הרוטב, ולאחר הטיגון, מניחים את הקציצות ברוטב. מבשלים יחד על אש נמוכה במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל27.07.17
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם