כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לשניצל דג בציפוי פריך עם רוטב טרטר

שמה של המנה הוא פילה-או-פיש, כלומר שניצל דג שמצופה פעמיים - בבלילה שתהפוך מהר מאוד לתערובת הסודית שלכם ובפירורי לחם שקולים אותם קלות לפני כדי לקבל שניצל פריך במיוחד. את כל הטוב הזה אנחנו מגישים בלחמניית המבורגר עם רוטב טרטר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באב | 04.08.19
שניצל דג בציפוי פריך עם רוטב טרטר. פילה-או-פיש
שניצל דג בציפוי פריך עם רוטב טרטר. פילה-או-פיש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות פירורי לחם מסוג פנקו
  • 400 - 500 גרם פילה דג לבן (דניס, מוסר או לוקוס)
  • 4 לחמניות עגולות רכות, (בריוש למשקיעים)
  • שמן זית

לבלילת הציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף חרדל דיז'ון (או כל חרדל אחר)
  • 1 כף קמח, מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור

לרוטב טרטר:

  • 1 כוס מיונז (220 גרם)
  • 1 כף מלפפון חמוץ קצוץ דק מאוד
  • 1 כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 כף צלפים, סחוטים וקצוצים דק (אופציונלי)
  • 1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טרטר ומניחים בצד למשך 10 דקות לפחות.

2. מפזרים את פירורי הלחם בתבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 3-5 דקות עד להזהבה. מעבירים מיד לצלחת עמוקה.

3. חותכים את הדגים לריבועים גדולים מעט יותר מרוחב הלחמניות (הם יתכווצו לאחר האפייה) ובקערה גדולה מערבבים היטב את מרכיבי בלילת הציפוי.

4. מצפים בזהירות את ריבועי הדגים בבלילה ואז בפירורי הלחם - מניחים את ריבוע הדג בצלחת ומפזרים מעל את הפירורים, כך שהדג יצופה היטב מכל כיוון.

5. מסדרים את הדגים המצופים בתבנית משומנת קלות ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהשניצלים פריכים ושחומים. חוצים לרוחב כל לחמנייה (כדאי לחמם אותה מעט קודם), מורחים בנדיבות רוטב טרטר על שני הצדדים, מניחים את השניצל במרכז, סוגרים ומגישים מיד עם עוד רוטב טרטר בצד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם