כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לדג קוד במרינדה של פירות הדר ובזיליקום

הנה מתכון לדג קוד (המוכר יותר בשם "בקלה") עם רוטב של חמאה (לנוהגים היתר), מיץ מתפוזים ולימונים ובזיליקום ריחני. פשוט, אך מעניין. קליל, אך מזין. לא צריך יותר מזה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' בכסלו | 04.12.19
דג קוד במרינדה של פירות הדר ובזיליקום
דג קוד במרינדה של פירות הדר ובזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 700 גרם פילה קוד
  • 3 תפוזים
  • 1 לימון
  • 1/2 כוס שמן זית, מחולק לשתי כוסות
  • בזיליקום טרי
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1 כפית סוכר חום בהיר
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את הדג בתבנית שטוחה.

2. מגרדים קליפה של תפוז אחד ולימון ומפזרים מעל הדגים.

3. סוחטים את מיץ התפוזים והלימון ומוסיפים ל-1/4 כוס שמן הזית.

4. מערבבים יחד ושופכים על הדג. מכסים ומניחים בצד לפחות ל-30 דקות.

5. מחממים תנור ל-120 מעלות. במחבת גדולה הבטוחה לשימוש בתנור, מחממים על הגז את שארית רבע כוס שמן הזית עד שהוא חם.

6. מנערים בזהירות את עודפי המרינדה מהדג, שומרים אותם ומעבירים את הדגים למחבת.

7. מטגנים על אש בינונית כ-4 דקות ואז הופכים וחוזרים על הטיגון בצד השני.

8. מתבלים את הדגים במעט מלח ופלפל שחור.

9. מכניסים את הדגים לתנור כדי שיתחממו, בזמן הכנת הרוטב.

10. במחבת קטנה יותר ממסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר ואת שאריות המרינדה שנותרו.

11. מוסיפים למחבת את המיץ של שני התפוזים הנותרים.

12. מביאים לרתיחה, תוך הקפצה באופן קבוע, עד שהרוטב מסמיך מעט ומצטמצם.

13. מוסיפים לרוטב כ-1/4 כוס עלי בזיליקום מגוררים דק.

14. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

15. מוציאים את הדגים מהתנור ושופכים מעליהם את הרוטב.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם