כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתבשיל קציצות דגים ותפוחי אדמה ברוטב אדום עסיסי

רציתי לקרוא למתכון הזה "גפילטע פיש בנוסח מרוקאי", אבל אינני רוצה להכעיס את עדות מרוקו ואשכנז למיניהן, אז אקרא לו "תבשיל טעים טעים של קציצות דגים עם תפוחי אדמה ומלא שום וכוסברה" (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת | כ"ג באדר | 19.03.20
תבשיל קציצות דגים ותפוחי אדמה ברוטב אדום עסיסי
תבשיל קציצות דגים ותפוחי אדמה ברוטב אדום עסיסי (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לקציצות:

  • 650 גרם דג טחון - לטעמכם
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • כמות מכובדת של כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • 1 תפוח אדמה, מגורר דק דק
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 1 תפוח אדמה, רך ומעוך לפירה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן מעורבבת עם מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה ופלפל אדום גרוס

לרוטב:

  • 5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
  • 8 שיני שום
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 עגבניה, קלופה וקצוצה
  • 1 גמבה, חתוכה לרצועות דקות
  • 1 פלפל חריף, חצוי לשניים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כמות מכובדת של כוסברה קצוצה
  • 5 פלפלים אדומים יבשים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • 1 כף גדושה פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • מעט כמון
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות. מערבבים היטב ויוצרים כדורים.

2. מטגנים משני הכיוונים במחבת משומנת, במשך 2 דקות לכל צד.

3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב עם כמות נדיבה של שמן, מטגנים את רצועות הגמבה עד שמזהיבות. מוסיפים את שיני השום, חצי מכמות הכוסברה והעגבניה וממשיכים בטיגון. מוסיפים את רסק העגבניות ומכסים ל-5 דקות.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, התבלינים, השום הכתוש, כל הפלפלים והכוסברה ומערבבים היטב במשך מספר דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב.

5. מוסיפים 1-1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הקציצות שטוגנו ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.

6. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול על אש נמוכה במשך 45 דקות. פותחים את הסיר ומבשלים עוד כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם