כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיש אנד צ'יפס בתנור - מהיר יותר, בריא יותר

במקור, מכינים פיש אנד צ'יפס עם המון רעש ולכלוך, חיתוכים, טיגונים ושמן. הו כמה שמן. אז סידרנו אתכם עם גרסה קצת אחרת למנה הפופולרית: מתכון לפיש אנד צ'יפס בתנור - מהיר יותר, בריא יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' באלול | 24.08.20
פיש אנד צ'יפס בתנור
פיש אנד צ'יפס בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 פילטים של סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
  • 1 שן שום גדולה, כתושה
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית

לתפוחי האדמה:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, רצוי מזן ראטה, לא מקולפים אך שטופים היטב וחתוכים לרצועות ארוכות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה, לנוהגים בהיתר)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים את הפרמזן ואת התבלינים, מערבבים כך שתפוחי האדמה יצופו היטב בתבלינים, מסדרים אותם כשצד הקליפה כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות. באמצע האפייה, הופכים את תפוחי האדמה.

2. במקביל, מכינים את הסלמון: בקערה אחת מערבבים את פירורי הלחם עם הפטרוזיליה והשום ובקערה נפרדת טורפים את הביצה. מצפים כל פילה בביצה הטרופה ואז מצפים בתערובת פירורי הלחם.

3. לאחר 30 דקות אפייה של תפוחי האדמה, מוציאים את התבנית, מסיטים את תפוחי האדמה לשולי התבנית, מניחים במרכזה את נתחי הסלמון, מתבלים אותם במלח ופלפל שחור, מזלפים מעל שמן זית ואופים הכל יחד במשך 10-12 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם