כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלמון במחבת עם אורז תרד - ארוחה בריאה וטעימה

הדג מתובל רק במלח ופלפל שחור, כי הכוכב המרכזי של המנה זה האורז תרד - תוספת נהדרת עם טעם עשיר ועמוק שמגיעה מהמטבח היווני. ארוחה בריאה, מהירה וטעימה. מגישים עם הרבה לימון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז באדר א' | 28.02.22
סלמון במחבת עם אורז תרד
סלמון במחבת עם אורז תרד (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 200-180 גרם כל אחד, עם העור
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית

לאורז תרד:

  • 1 כוס אורז לא מבושל
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם עלי תרד טריים, שטופים וקצוצים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוץ דק
  • גרידת קליפה ומיץ סחוט היטב מלימון אחד

רוטב להגשה:

  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 30 גרם חמאה (לנוהגים בהיתר) או תחליף חמאה פרווה איכותי
  • 1 שן שום, קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מרתיחים היטב 2 כוסות מים. מוסיפים את האורז, מכסים את הסיר ומבשלים לפי מספר הדקות שמצוין על האריזה, פחות 5 דקות - כך שהאורז יהיה בדרגת עשייה אל דנטה. המשך הבישול ייעשה יחד עם התרד. מסננים את האורז מנוזלים ומניחים בצד.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ועלי התרד, מערבבים ומקפיצים במשך 5 דקות, עד שהתרד מתחיל להתכווץ.

3. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת קליפה - לפי הטעם ולבסוף את האורז. מערבבים ומקפיצים את האורז עם התרד עד שהאורז רך והטעמים מתאחדים. מסירים מהאש.

4. במחבת נפרדת על אש בינונית-גבוהה, מחממים מעט שמן זית, מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור ומניחים אותם במחבת כשהצד של העור כלפי מטה. צורבים במשך 2-4 דקות (תלוי בעובי הנתחים) מכל צד ומוציאים לצלחת.

הכנת הרוטב להגשה:
5. למחבת נפרדת על אש בינונית, יוצקים את מיץ הלימון ומאדים אותו עד שהוא מתחיל להסמיך. מוסיפים את החמאה או תחליף החמאה ומבשלים יחד עד שהרוטב סמיך. לבסוף מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים עד שהשום ריחני. סמוך לתום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.

איך מגישים? מניחים לכל סועד בצלחת מצע אורז תרד נדיב, עליו מניחים נתח סלמון. יוצקים מעל מהרוטב ומגישים מיד, חם, עם פלחי לימון בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם