כיכר השבת

מה אוכלים בתשעת הימים?

מתכון לקציצות דגים ברוטב פלפלים פיקנטי

בפיתה, עם אורז, תפוחי אדמה בתנור או צ'יפס, סלט ירקות וטונות של טחינה -יש כל כך הרבה דרכים טעימות להגיש אותן! מתכון לקציצות דגים ברוטב פלפלים פיקנטי עם ריח משגע (מתכונים, אוכל)

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' באב | 01.08.22
קציצות דגים ברוטב פלפלים פיקנטי
קציצות דגים ברוטב פלפלים פיקנטי (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם דג לברק טחון
  • 1/2 בצל לבן, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס נענע טריה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב:

  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום, חתוכות לפרוסות
  • 1/4 כוס שמן
  • 200 מ"ל רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות פפריקה אדומה חריפה
  • 3 כפות כמון
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את הדג, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

2. בסיר סוטאז' רחב ונמוך, מחממים את השמן ומטגנים קלות את פרוסות השום והפלפל החריף בשלמותו.

3. מוסיפים 2 כפות כמון, פלפל שחור, 1 כפית כורכום, 1 כפית מלח, 2 כפות פפריקה, מערבבים קלות לפתיחת טעמים. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים עד להשחמה קלה.

4. במקביל, בקערה קטנה מערבבים במרץ את רסק העגבניות עם כפית כמון, כפית פפריקה, כפית כורכום, המים ומחצית מהפטרוזיליה הקצוצה ויוצקים על הפלפלים בסיר.

5. יוצרים קציצות שוות בגודלן מעיסת הדגים ומסדרים אותן ברוטב שבסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-קטנה במשך 15 דקות. מפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה הקצוצה, מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד חלה טרייה או לחם טוב ותוספות אהובות אחרות.

לכל המתכונים של אלימלך לוין - לחצו כאן

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם