כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

דגים חריפים מככבים במטבח שלי כבר שנים רבות, אך בכל פעם אני מוסיפה שדרוגים לאופן ההכנה שלהם; מזה תקופה מתחילה את הבישול עם חימום הסיר בלבד ורק אחר כך עוברת להוספת החומרים וכבר לא משתמשת ברסק עגבניות, אלא בעגבניות קצוצות - וכך לאט לאט בונה את המנה. יש לציין שהבישול במתכון זה הוא יחסית קצר וכמות המים ממש מועטה. אל תתפתו להוסיף. וחשוב לציין, השימוש בפילה אמנון הוא המועדף עלי, לאחר ניסיונות רבים. מומלץ! (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת | כ"ח באב | 25.08.22
פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי
פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 נתחים של פילה אמנון
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים כתומים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים / אדומים חריפים
  • 2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 3 כפות עגבניות קצוצות
  • 2 כפות לימון כבוש
  • 1 לימון, פרוס
  • 2 כפות אריסה חריפה
  • מלח ופלפל
  • מעט כמון
  • מעט כוסברה טחונה
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה גס
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב / סוטאז'. מסדרים עליו את הפלפלים, שיני השום, העגבניות, פרוסות הלימון ומחצית מכמות הירק.

2. מערבבים את הלימון הכבוש עם האריסה, התבלינים והשמן ומוסיפים מחצית מהכמות לסיר. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים מים. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות.

3. מסדרים מעל את הדגים ומורחים את יתרת תערובת האריסה והירק. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות. טועמים ומתקנים טעמים.

לבלוג של חיה

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם