כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקערות סלמון ואורז מפנקות ב-35 דקות

פילה סלמון בתנור? היינו שם, עשינו את זה. קערות סלמון, לעומת זאת, הן בדיוק סוג הארוחה שאנו רוצים לצלול אליה. אולי בגלל הגמישות שלהן / כי הן בריאות ומשביעות. (או אולי מכיוון שהכל טעים יותר בקערה.) לא משנה מהי הסיבה, אנחנו מכינים את המתכון הזה לקערות סלמון בסויה וג'ינג'ר עם אורז בחלב קוקוס, שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג בטבת | 16.01.23
מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז
מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לאורז:

  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1/4 כפית מלח

לסלמון:

  • 6 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 2 שיני שום, מגורדות
  • חתיכה אחת של ג'ינג'ר בגודל 5 סנטימטרים, מגוררת
  • שמן צמחי, לפי הצורך
  • 4 נתחים של פילה סלמון
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים לרצועות דקות
  • 1 מלפפון בינוני, קלוף לרצועות דקות
  • 1 כוס אדממה, מופשר
  • פרוסות אבוקדו, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז: מערבבים בסיר בינוני את האורז, חלב הקוקוס, חצי כוס מים והמלח. מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש לנמוכה ומכסים. מבשלים עד שהנוזלים נספגים במלואם, למשך 10-15 דקות, מסירים מהאש ומאדים 10 דקות עם מכסה, בזמן הכנת הסלמון.

2. מכינים את הסלמון: בסיר קטן או במחבת מערבבים את רוטב הסויה, חומץ האורז, הסוכר החום, השום והג'ינג'ר. מביאים לרתיחה על אש קטנה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, אך עדיין ניתן לטפטוף. שומרים חצי לעת ההגשה.

3. מייבשים את פילה הסלמון בעזרת נייר סופג. מחממים כ-1 כף שמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן מתחיל לרתוח, מוסיפים פנימה את הסלמון כשהעור כלפי מעלה. מבשלים ללא הפרעה, עד להזהבה, כ-3 דקות.

4. הופכים את פילה הסלמון ומברישים כל אחד מהנתחים ברוטב. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת.

5. לבניית קערות הסלמון מחלקים את האורז בין ארבע קערות. מעל מניחים את פילה הסלמון, חלק מרצועות הגזר והמלפפון וכרבע כוס מהאדממה. מקשטים בפרוסות אבוקדו ומגישים עם רוטב הסויה-ג'ינג'ר השמור בצד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם