כיכר השבת

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

לילות החנוכה מלאים באור, שמחה ומשפחה. זוהי בדיוק ההזדמנות המתאימה לפנק את בני הבית בגיוון מענין מסופגניות הריבה המסורתיות ולצד ההנאה הקולינרית, להכניס גם ערך תזונתי עשיר למנת השמן החגיגית (אוכל ומתכונים).

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם | כ"א בכסלו | 04.12.23
סופגניות מיני מלוחות במילוי סלט טונה
סופגניות מיני מלוחות במילוי סלט טונה (צילום: יח"צ)

סופגניות מיני מלוחות במילוי סלט טונה

המוצרים:

לבצק:

500 גרם קמח

שתי כפיות שמרים יבשים

שתי כפות שמן

כוס מים – 240 מ"ל

כפית סוכר

כפית מלח

מילוי טונה עשיר:

שתי קופסאות של טונה סטארקיסט בשמן

ביצה קשה גדולה

שתי כפות מיונז

שתי כפות מלפפונים חמוצים קצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס

מיץ לימון

אופן הכנת הסופגניות:

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במשך כ-7 דקות, מתפיחים בכלי מכוסה עד להכפלת נפח הבצק.

לאחר ההתפחה צרים עיגולים קטנים, מרדדים את קצוות הכדורים ומשאירים את מרכז הכדור גבוה ותפוח. את הכדורים המוכנים מניחים להתפחה על גבי נייר אפיה במרחקים זה מזה ומכסים בניילון נצמד משומן. מטגנים בחום בינוני עד להשחמה של שני צידי הסופגנייה, מוציאים ומקררים על גבי נייר סופג.

אופן הכנת מילוי הטונה:

מסננים את קופסאות הטונה ומפוררים לתוך קערה, מגרדים בעזרת פומפיה את הביצה הקשה, מוסיפים את המיונז והמלפפונים החמוצים ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ומיץ לימון.

אופן הרכבת הסופגניות:

לאחר התקררות הסופגניות, יוצרים חתך בצידי כל סופגנייה וממלאים בסלט טונה עשיר, מגישים לשולחן החגיגי ונהנים מארוחת טעימה, מקורית, עשירה ומזינה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם