כיכר השבת

מתכון להכנת בצק פיצה ללא התפחה וללא לישה

למי שחולם להכין פיצה בבית, אבל ההתעסקות עם הבצק קוסמת לו הרבה פחות, הנה סוד קטן ששווה לאמץ: במקום ללוש את הבצק אחרי שתי התפחות, משהים אותו במקרר למשך לילה. מתכון להכנת בצק פיצה של עצלנים (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בחשוון | 17.10.15
בצק פיצה של עצלנים - ללא לישה!
בצק פיצה של עצלנים - ללא לישה! (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות קמח לחם
  • 1 כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/4 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר

אופן הכנת בצק פיצה ללא לישה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח בכף עץ. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

2. יוצרים חור במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכו את המים. מערבבים בכף העץ עד לשילוב החומרים לכדי בצק במרקם מדובלל אך לא יותר מידי דביק. אם התערובת דביקה, ניתן להוסיף בהדרגה כף קמח ולערבב בעדינות.

3. משמנים קלות קערה בינונית ומעבירים לתוכה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה (עד 12 שעות).

4. אחרי הקירור, פשוט מחלצים את הבצק מהקערה, משמנים קלות את הידיים ומותחים את הבצק לעיגול בעובי 1.5 ס"מ.

אופן הכנת פיצה מרגריטה קלאסית:

מחממים את התנור ל-240 מעלות, ומעבירים את הבצק לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה משומן בכף שמן זית. מורחים את הבצק ברוטב עגבניות, מפזרים מעל 340 גרם גבינת מוצרלה טרייה, פרוסה לפרוסות. מכניסים לאפייה למשך 8-10 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.

במה בחרתם למלא את הפיצה שלכם?

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
לכבוד כיכר השבת שלום! אני לא מבינה בשביל מה לפרסם מתכון דביל שרשום לעצלנים עם השף שהמציא את המתכון המטופש עצלן שישאיר את עצלנותו במטבח שלו ,ושלא יגרום לאנשים להיות עצלנים זהו ,זה לא המתכון הראשון שכיכר השבת מפרסם בהגדרה לעצלנים תפרסמו מתכונים ממושקעים שיעשו למטבח היהודי טוב ץ (
ניקול18.10.15
1
שמים על הלאפה רוטב פיצה מוכן וגבינה וזה הרבה יותר פשוט ונמכר ב45 לפיצה שעולה 2 וחצי שקל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משגיח17.10.15
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22