כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לצאת הצום: מתכון לפוקאצ'ה עם רוטב בשאמל, ביצים, עגבניות ובזיליקום

רוטב בשאמל הוא רוטב צרפתי קלאסי. הוא משתלב מעולה בלזניה וגם במאכלים אחרים וטעימים לא פחות - כמו זה שלפניכם. הרוטב הוא פשוט וקל להכנה והטריק הוא להצמד להוראות ההכנה במדויק (מתכונים, אוכל)

7
שירי צור | כיכר השבת | י"ח בתמוז | 21.07.19
פוקאצ'ה עם רוטב בשאמל, ביצים, עגבניות ובזיליקום
פוקאצ'ה עם רוטב בשאמל, ביצים, עגבניות ובזיליקום (צילום: מתוך האינסטגרם shiri.zur@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 1/2 ק״ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות מים

לרוטב הבשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב

תוספות לפיצה:

  • 4 עגבניות שרי חצויות לשניים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 4 ביצים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. מכניסים את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים - לקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב. לאחר כ-1/2 דקה, מוסיפים את המלח ולשים במשך 7-8 דקות.

2. משמנים את הבצק במעט שמן זית ומכסים את הקערה במגבת. נותנים לבצק לנוח בערך שעה.

הכנת רוטב הבשאמל:

3. ממסים את החמאה בסיר, מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מחזירים את הסיר לאש, ללהבה בינונית ומוסיפים את החלב. מערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך, במשך כמה דקות.

4. מחממים תנור ל-220 מעלות, תלוי בתנור.

5. לוקחים את הבצק, פותחים אותו לצורה של פוקאצ׳ה, מורחים אותו ברוטב בשאמל ומעל מניחים את עגבניות השרי. פותחים את הביצים ושמים אותן על הפוקאצ׳ה. מפזרים את עלי הבזיליקום ומזלפים מעל שמן זית, בעיקר בדפנות.

6. מכניסים לתנור לכ-1/2 שעה - עד לקבלת הגוון הזהב האהוב.

7. מוציאים ומגישים חם.

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
שיהיה לכם כייף
yosef chim28.07.19
2
נשמע מתכון מעולה לארוחה אחרי הצום!
יעל21.07.19
1
טיפ מצרפתיה מנוסה. להוסיף לבשאמל שום ואגוז מטקסט
מעולה..02.08.19
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22