כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לקרקרים בטעם גבינה - שהולכים נהדר עם כל מטבל וגם בלעדיו

סיפור אמיתי: רכשנו בסופרמרקט חפיסת קרקרים בטעם גבינה ולאחר שטעמנו אותם, לא יכולנו שלא לחשוב: 'אנחנו יכולים ליצור כאלה מאפס ולגרום להם להיות טעימים בהרבה' וכך נהגה המתכון הזה. הם יתאימו במיוחד להגשה בערבי הלביבות שתערכו בחנוכה הקרוב, להשקיט את הרעב של הילדים על הבוקר או אפילו לנשנוש בין הארוחות (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בכסלו | 17.12.19
קרקרים בטעם גבינה שהולכים נהדר עם כל מטבל - וגם בלעדיו
קרקרים בטעם גבינה שהולכים נהדר עם כל מטבל - וגם בלעדיו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • ¼1 כפיות מלח גס
  • 2 כוסות גבינת צ'דר, מגורדת
  • קורט צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1/2 כוס חמאה קרה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס מים קרים / יותר, לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.

2. בקערת מעבד המזון, מערבבים את הקמח עם המלח, הצ'ילי, הצ'דר והפרמזן, עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שהתערובת מקבלת מרקם מחוספס, במשך 1-2 דקות.

3. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהבצק יוצר כדור סביב הלהב. אם הבצק נראה יבש, מוסיפים עוד מים, 1-2 כפות בכל פעם.

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר, על משטח מקומח קלות. חותכים לריבועים בגודל 2.5 סנטימטרים ומעבירים לתבניות האפייה המוכנות.

5. בעזרת קצה של סכין קטנה או מזלג, יוצרים חור במרכז כל קרקר. אופים את הקרקרים עד שהם זהובים ופריכים, במשך 14-16 דקות. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

מאחסנים את הקרקרים בכלי אטום לאוויר בטמפרטורת החדר, עד שבוע.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם הצילום הוא של המתכון הזה?? כמות המים פה לא הביאה לכזה קרקר אוורירי. יש באינטרנט מתכונים נוספים עם התמונה הזו, אשמח לדעת אם התמונה מיועדת לקרקר הזה
אוסנת02.08.22
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

במקום שליבו חפץ

בוגרי מוסדות חרדים? תכנית אקדמאית מיוחדת בשבילכם

כיכר בשיתוף בר אילן | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22