כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון למקלות גבינה פריכים של אושרית אברג'יל

רצועות של גבינה צהובה נמתחת שעטופים בבצק קריספי ומצופים שוב בגבינה צהובה, שומשום וקצח - נשמע חלום, לא? ובכן, חלומות נועדו שנגשים אותם וכל זאת, ב-25 דקות עבודה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' באדר | 03.03.20
מקלות גבינה פריכים של אושרית אברג'יל
מקלות גבינה פריכים של אושרית אברג'יל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח כוסמין לבן, מנופה
  • 220 גרם קוביות חמאה, רכה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית טימין יבש
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מים + יותר, במידת הצורך
  • 1 כוס פתיתי גבינה צהובה
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1 כף מלח שטוחה

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • חופן פתיתי גבינה צהובה
  • קצח
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. בקערה עם וו גיטרה מניחים את הקמח, הטימין, השומשום והמלח. מוסיפים את החמאה, הביצה ושמן הזית ומתחילים לעבד לבצק. מדי פעם מוסיפים את המים, לפי הצורך, עד לקבלת בצק רק ונעים לעבודה.

2. מכדררים לבצק ומרדדים על משטח מקומח לעובי של כ-1 ס"מ. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומרדדים שוב.

3. חותכים למקלות בעובי הרצוי, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה, הקצח והשומשום - לפי הטעם.

4. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה (ניתן לצופף) ומכניסים לתנור. אופים במשך 20-25 דקות או עד לקבלת גוון זהוב כהה. מעבירים לרשת עד לצינון מוחלט ושומרים בכלי אטום. ניתן להקפיא.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22