כיכר השבת

מתכון לפרנץ' טוסט מלוח בתנור - מושלם עם המרק

מתכון לפרנץ' טוסט מלוח שהולך מושלם עם כל מרק בערך. חתיכות עסיסיות של לחם עטופות בעשבי תיבול שנכנסות בתבנית אחת צפופה לתנור לאפייה קצרה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בחשוון | 14.11.20
פרנץ' טוסט מלוח
פרנץ' טוסט מלוח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 45 גרם חמאה + חמאה נוספת לשימון התבנית
  • 1 בצל שאלוט גדול (או 2 קטנים), קצוץ
  • מלח (רצוי מלח גס)
  • 1 כפית עלי תימין טריים קצוצים או קמצוץ נדיב של עלי תימין מיובשים
  • 1/2-3/4 כוס ציר ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן להחליף בעירית, בזיליקום, כוסברה, שמיר, נענע - או שילוב של כמה)
  • 1/2 2 כוסות לחם לבן או לחם מחיטה מלאה, קרוע לפיסות גסות (כאלה שימלאו את כל התבנית)
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית מלבנית או אליפטית עם שוליים גבוהים בנפח 1 ליטר.

2. במחבת קטנה על אש בינונית, ממיסים 30 גרם חמאה. מוסיפים את השאלוט הקצוץ וקורט נדיב של מלח, מערבבים ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד שהשאלוט מתחיל להתרכך ולהשחים. מוסיפים את התימין, מערבבים, מטגנים עוד דקה ומסירים מהאש.

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצה יחד עם ציר הירקות או המים, עשבי התיבול הקצוצים ו-1/4 כפית מלח. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הלחם ותערובת השאלוט ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שהלחם מצופה היטב ולח מאוד. אם התערובת נראית יבשה, מוסיפים 1/4 כוס ציר ירקות או מים.

4. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית המוכנה, מתבלים בפלפל שחור ומפזרים מעל את החמאה שנותרה (15 גרם). אופים במשך 30 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים ומגישים חם או מעט פושר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22