כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפאי בטטה נימוח וטעים עם טריק למילוי קליל ואוורירי

הבעיה המרכזית בפאי בטטה שלעתים המילוי שלו כל כך כבד ודחוס שקשה לאכול ממנו יותר ממשולש אחד. אז הנה, פתרנו את זה: מתכון לפאי במילוי בטטה נימוח, קליל ואוורירי הודות לאבקת האפייה שבתוכו (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בכסלו | 30.11.20
פאי בטטה
פאי בטטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 קלתית בצק פריך מוכנה (לא אפויה) <a href="https://www.kikar.co.il/379840.html">לחצו למתכון</a>
  • 3 בטטות בינונית, מקולפות
  • 75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 1 כפיות אגוז מוסקט טחון טרי
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפות חלב מרוכז

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבטטות בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 45 דקות, עד שהבטטות רכות. מוציאים אותן מהסיר, מסננים היטב ומועכים אותן לפירה בקערה גדולה.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים עם בצק הפאי תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

3. מוסיפים לפירה הבטטות את החמאה ומועכים יחד עד לאיחוד מלא. מוסיפים את הסוכר, אגוז המוסקט, הביצה ותמצית הווניל ומערבבים היטב יחד.

4. בכלי קטן, מערבבים את החלב המרוכז עם אבקת האפייה ויוצקים את התערובת לפירה הבטטות. מערבבים עד שמתקבלת תערובת קטיפתית וחלקה.

5. יוצקים את התערובת על הבצק, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 55 דקות, עד שהפאי משחים קלות בקצוות. מצננים לטמפרטורת החדר עד להגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איך להכין פרווה?
חוה28.12.20
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22