כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפיתות ביתיות מכוסמין או קמח מלא עם תיבול עדין

רגע לפני שהבית עובר למתכונת פסח והחמץ נגנז, מלי יהודיוף אופה פיתות נהדרות שאפשר להכין מכוסמין, קמח מלא או קמח לבן - לבחירתכם - ולמלא את הבית בריח מדהים. מעל הפיתות, מוסיפים תיבול עדין של שום, שומשום וקצח (מתכונים, אוכל)

2
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז באדר | 11.03.21
פיתות מכוסמין או קמח מלא עם שום, שומשום וקצח
פיתות מכוסמין או קמח מלא עם שום, שומשום וקצח (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן / כוסמין / קמח מלא, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים פושרים

להברשה:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח

לתערובת התיבול:

  • שומשום חום (מלא)
  • שומשום לבן
  • קצח

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, לשים לבצק רך (יתכן שיהיה קצת דביק) את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית וכ-3 כוסות מים פושרים - תלוי בקמח שבחרתם.

2. בסיום הלישה, מעצבים ביד את הבצק לכדור, משמנים עם מעט שמן זית, מניחים בקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות בגודל שווה. מגלגלים כל אחת לכדור, וכל כדור פותחים בידיים או בעזרת מערוך לצורת אליפסה. מסדרים את אליפסות הבצק בתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה משומן.

4. בכלי קטן, מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש והמלח, ומברישים ב-3/4 מכמות התערובת את אליפסות הבצק. מפזרים מעל שומשום חום, שומשום לבן וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהפיתות מקבלות גוון שחום יפה.

5. לאחר האפייה, מברישים את הפיתות בתערובת שמן הזית והשום שנותרה, לתוספת ברק ואקסטרה טעם.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ברור שכוסמין
לאה 11.03.21
1
נראה מושלם לשבת
מוש11.03.21
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

אוירה תורנית וביתית

מענקים ומלגות ייחודיות לתואר שני בחינוך לנשים

כיכר בשיתוף מכללת הרצוג | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

הייטק, הנדסת תוכנה >>

את הולכת לעוף על זה! • כך תרויחי כפול!

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22